Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων (Εφ.Α.) Πέλλας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Μουσείου Πέλλας και την κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου, θα πραγματοποιήσει στις 18 Μαΐου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας και συγκεκριμένα στο κτήριο του αμφιθεάτρου, διάλεξη με θέμα: «Κεραμική τέχνη ένα συναρπαστικό ταξίδι δημιουργίας».
Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου θα αναπτύξει πως η Κεραμική Τέχνη συνδέεται σήμερα με τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές τάσεις, χωρίς όμως να αποσυνδέεται από τις ρίζες και την ιστορικότητα.
Η αξιοποίηση των καλλιτεχνικών πρακτικών με την εμπλοκή φορέων, ομάδων, κοινοτήτων, προάγουν την ισότητα και την αλληλοεπίδραση της κοινωνικής συνοχής βοηθώντας να αλλάξουν τα στερεότυπα για την διαφορετικότητα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αρχές που αποτελούν τις αξίες της Μουσειακής Πολιτικής της ΕΦΑ Πέλλας.
0 Σχόλια
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.