728x90

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Λειτουργία Αναισθησιολογικού Τμήματος


Με αφορμή δημοσίευμα που έλαβε χώρα, αναφορικά με τα ζητήματα λειτουργίας του Αναισθησιολογικού τμήματος της Οργανικής Μονάδας Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, που έθεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Πέλλας,  η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει τα εξής:
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών αναγνωρίζει πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα και διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και την προστασία των ασθενών.
Μέχρι και πριν λίγες ημέρες (αρχές Μαΐου), στο Αναισθησιολογικό Τμήμα υπηρετούσαν τέσσερις (4) ειδικοί ιατροί Αναισθησιολόγοι, αριθμός που, επέτρεπε την κάλυψη των τακτικών και εφημεριακών αναγκών του νοσοκομείου. Ωστόσο, εντός των τελευταίων είκοσι (20) ημερών, δύο Αναισθησιολόγοι υπέβαλαν την παραίτησή τους, γεγονός που επιβάρυνε σημαντικά τη λειτουργία του Τμήματος.
Αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του προβλήματος και προβλέποντας εγκαίρως την ανάγκη ενίσχυσης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ήδη από τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2024 προχωρήσει σε προκήρυξη δύο (2) θέσεων ειδικευμένων ιατρών αναισθησιολόγων, διαδικασίες οι οποίες, δυστυχώς, απέβησαν άγονες, καθώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει ένα ευρύτερο, πανελλαδικό πρόβλημα στελέχωσης στον τομέα της αναισθησιολογίας, το οποίο δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Παράλληλα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη άμεσα σε σύναψη σύμβασης με δύο (2) ιδιώτες ιατρούς Αναισθησιολόγους (με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών – ΑΠΥ) για την συνδρομή στην εφημεριακή κάλυψη, οι οποίοι όμως δεν συνεχίζουν τη συνεργασία σήμερα με το Νοσοκομείο, ενώ σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), έχει ήδη προβεί σε συντονισμένες ενέργειες για την κάλυψη των κενών εφημεριών, μέσω μετακίνησης αναισθησιολόγων από άλλους υγειονομικούς φορείς, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Είναι σαφές ότι η διαχείριση τέτοιων κρίσεων απαιτεί ρεαλισμό, συνεργασία και υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους. Η Διοίκηση παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με όλους τους θεσμικούς φορείς, και συνεχίζει τις προσπάθειες για την κάλυψη των οργανικών κενών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όπως επίσης και για την επικαιροποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας παραμένει η απρόσκοπτη, ασφαλής και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ - Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Η υποβάθμιση της υγείας και η συνεχιζόμενη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μια πραγματικότητα. Το νοσοκομείο Εδεσσας από τον Οκτώβριο του 2023 είναι με 2 αναισθησιολόγους ενεργούς και διενεργώντας από 15 εφημερίες ο καθένας με αποτέλεσμα του χειρουργικού τομέα.
    Το ίδιο θα επιβάλουν κ στα Γιαννιτσά!!!!
    Δεν είναι δικαιολογία το ότι βγαίνουν άγονοι κάποιοι διαγωνισμοί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Φταίνε οι γιατροί!!!!
    Είναι η απαξίωση που επιδιώκη κ εφαρμόζει η συγκεκριμένη κυβέρνηση για την δημόσια Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταίνε οι γιατροί. Οικονομικό είναι το θέμα. Τι να σου κάνει αν δεν έρχονται στο ΕΣΥ.. Η έλλειψη σε Αναισθησιολογους είναι παγκόσμια γιατί πολύ απλά δεν την επιλέγουν ως ειδηκοτητα απόφοιτοι.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code