Το 2019 οι γιατροί έδιναν στην Λόρα Μάρστον μόλις 30% πιθανότητες να επιβιώσει για άλλα πέντε χρόνια καθώς είχε έναν πολύ επιθετικό καρκίνο στη γλώσσα που είχε εξαπλωθεί και χρειαζόταν εγχείρηση. Η ασθενής αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει σε μία κλινική δοκιμή μίας νέας ανοσοθεραπείας και εδώ και έξι χρόνια έχει γλυτώσει από τον καρκίνο.
«Ήταν εκπληκτικό για μένα, γι’ αυτό και είμαι εδώ και σας μιλάω. Κανείς δεν περίμενε να ζήσω τόσο» σημείωσε η κ. Μάρστον η οποία μιλώντας για την ανοσοθεραπεία τόνισε ότι της έσωσε τη ζωή παρότι η διάγνωση ήταν ζοφερή.
Στη δοκιμή συμμετείχαν 714 ασθενείς με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Πριν και μετά την επέμβαση έκαναν ανοσοθεραπεία και τους χορηγήθηκαν ενέσεις με τη δραστική ουσία Πεμπρολιζουμάμπη (Pembrolizumab).
H θεραπεία διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής από τα δυόμιση στα πέντε χρόνια. Να σημειωθεί ότι οι καρκίνοι κεφαλής και τραχήλου είναι από τους πιο δύσκολους να θεραπευτούν και η παρούσα ανακάλυψη είναι η πρώτη μετά από είκοσι χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών.
0 Σχόλια
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.