728x90

Έδεσσα: Την Πέμπτη απολογείται ο 75χρονος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα συγχωριανό του στη Δάφνη Σκύδρας


Την Πέμπτη τελικά θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Έδεσσας ο 76χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 72χρονο συγχωριανό του στη Δάφνη του δήμου Σκύδρας.
Ο 76χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να απολογηθεί στον ανακριτή. Κρατείται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας.
Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η εξαφάνιση, οι έρευνες, ο εντοπισμός της σορού και η ομολογία
Υπενθυμίζουμε ότι ο 72χρονος ήταν εξαφανισμένος από το Σάββατο 16 Αυγούστου όταν πήγε για ψώνια και δεν ξαναεμφανίστηκε. Την εξαφάνιση του θύματος είχε δηλώσει στην Αστυνομία η κόρη του 72χρονου την επομένη, Κυριακή 17 Αυγούστου, καθώς ο ηλικιωμένος έφυγε την προηγούμενη μέρα από το σπίτι του, πήγε για ψώνια στη Σκύδρα και δεν επέστρεψε.
Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας εντόπισε το πτώμα σε μια αυτοσχέδια χωματερή έξω από το χωριό. Η σορός του θύματος ήταν σκεπασμένη με κλαδιά και μπάζα. 
«Τον πυροβόλησα δύο φορές με την καραμπίνα και τον σκότωσα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 76χρονος λέγοντας ότι δολοφόνησε τον συγχωριανό του το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Αυγούστου. Στη συνέχεια έκρυψε πρόχειρα τη σορό και τους δύο κάλυκες για να μην εντοπιστούν. Όταν σουρούπωσε επέστρεψε στο σημείο, έδεσε τη σορό στο όχημά του, την έσυρε μέχρι την πρόχειρη χωματερή έξω από το χωριό όπου την έκρυψε με διάφορα μπάζα και σκουπίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί είχαν πάει τρεις φορές στη χωματερή και δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τη σορό. 
Ο δράστης εμφανίστηκε τελικά μόνος του στο αστυνομικό τμήμα όπου και ομολόγησε τη δολοφονία του συγχωριανού του.
Από την πρώτη στιγμή οι αρχές είχαν στο στόχαστρο τον δράστη και τον θεωρούσαν ως τον «νούμερο ένα» ύποπτο, καθώς ήταν γνωστό ότι δράστης και θύμα είχαν διαφορές σχετικά με χωράφια. Ο λόγος της δολοφονίας είναι ακόμα πιο σοκαριστικός καθώς η σύζυγος του θύματος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης κατηγορούσε τον 72χρονο ότι του έκλεβε ροδάκινα από το χωράφι του και τον τελευταίο καιρό είχε γίνει εμμονικός με αυτό το ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code