728x90

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Χορτιάτη - Ξεκίνησε από μελίσσια


Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση σε πλαγιά νότια του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, εθελοντές, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης, συμμετείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, από τα μελίσσια μελισσοκόμου ξεκίνησε η φωτιά σε δασική έκταση στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, η οποία τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τις φλόγες κάηκαν θάμνοι και πουρνάρια, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Την αιτία της φωτιάς αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συμπληρώνοντας πως «εξουδετερώθηκε χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση από drone και την άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών του δήμου» και ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεσή της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code