728x90

Λάκης Βασιλειάδης: Μείωση στο τεκμαρτό εισόδημα φορολόγησης των σχολικών κυλικείων


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σε σημερινή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γ. Κώτσηρα, σχετικά με το ζήτημα της φορολόγησης των σχολικών κυλικείων ενημερώθηκε πως το Υπουργείο προχωρά στη διόρθωση της αδικίας, μειώνοντας το τεκμαρτό εισόδημα, ώστε ο υπολογισμός να βασίζεται στις πραγματικές ημέρες λειτουργίας των σχολείων.

Η απόφαση αυτή, όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός, έρχεται με διάταξη σε προσεχές νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα και θα αποκαταστήσει μια αδικία, καθώς τα σχολικά κυλικεία λειτουργούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο, με περιορισμένο χρόνο και κοινωνικό ρόλο.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το θέμα το είχα θέσει στον υφυπουργό ήδη από τον Ιούλιο καθώς τα σχολικά κυλικεία δεν δύναται να φορολογούνται για ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι στοχευμένες και τεκμηριωμένες ενέργειες εισακούγονται, εξετάζονται και μεταβάλλονται αν χρειαστεί, ενισχύοντας έτσι τη δικαιοσύνη και τη λογική στη φορολογική πολιτική. Ευχαρίστησα τον υφυπουργό για την συνεργασία μας και για την εξέταση του ζητήματος αυτού».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλα είναι να συνεννοηθείτε Λάκη με τον Καρασμάνη ο οποίος ζητά να φορολογουμαστε σύμφωνα με τις μέρες που δουλεύουμε. Πολυ σωστά. Ούτως ή άλλως στα χωριά κάτω από 1500 κατοίκους την έκπτωση του 50 % στο τεκμαρτό εισόδημα το παίρναμε με τον προηγούμενο νόμο. ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΊΤΕ:

    https://www.karatzova.com/2025/07/blog-post_600.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code