Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί υπέβαλε την παραίτησή του, μετέδωσε τη Δευτέρα το BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.
Ο Μακρόν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του και πλέον ψάχνει νέο πρωθυπουργό για τη χώρα του. Αν επαναληφθεί το ίδιο σενάριο, σε λίγους μήνες θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά είπε ότι θα κάνει πρόταση μομφής, ενώ ούτε και οι Σοσιαλιστές θα τον στήριζαν. Ο Λεκορνί, βλέποντας ότι δεν έχει τη συναίνεση και μη θέλοντας να προσφύγει στο άρθρο 49 (θα μπορούσε βάσει αυτού να περάσει τον προϋπολογισμό με προεδρικό διάταγμα), παραιτήθηκε.
Σημειώνεται ότι η παραίτηση του Λεκορνί υπεβλήθη σε λιγότερο από έναν μήνα μετά τον διορισμό του, ενώ μετά την παραίτηση το χρηματιστήριο του Παρισιού κατρακύλησε κατά 1,7%.

0 Σχόλια
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.