728x90

Ο συντοπίτης μας (Νέα Πέλλα) Αντώνης Τσιφτσής ξεχώρισε σε ολόκληρη την αγωνιστική του Europa League!


Ο συντοπίτης μας από τη Νέα Πέλλα, Αντώνης Τσιφτσής, ήταν ο ήρωας του ΠΑΟΚ στη νίκη επί της Λιλ με 4-3. Πρέπει να κριθεί ως ο MVP του Λιλ-ΠΑΟΚ, με την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλο, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ματς, αλλά γενικότερα στην 3η αγωνιστική του Europa League!
Ο ΠΑΟΚ έφυγε από την έδρα της Λιλ με ένα ιστορικό «διπλό» και ο Αντώνης Τσιφτσής, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του!
Ο 26χρονος Έλληνας γκολκίπερ δήλωσε «παρών» σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Παρότι δέχθηκε τρία γκολ, απέτρεψε πολύ περισσότερα και κυρίως, «κράτησε» τον ΠΑΟΚ όρθιο, στο χρονικό διάστημα που η Λιλ έκανε πιο έντονη την πίεσή της.
Ο Αντώνης Τσιφτσής ολοκλήρωσε το ματς με 8 αποκρούσεις, εκ των οποίων οι έξι ήταν σε κοντινά σουτ!
Η αποτελεσματικότητα των αποκρούσεών του έφτασε στο 73% (!), ενώ είχε και τρεις σωστές απομακρύνσεις από εξόδους.
Σαφώς και οι Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ, ξεχώρισαν. Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, όμως, ήταν ξεκάθαρα ο Αντώνης Τσιφτσής.
«Θεωρώ πως ήμασταν μία γροθιά και γι’ αυτό κερδίσαμε. Όλη η ομάδα ήταν MVP», ανέφερε μετά το ματς, στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV.

Ποιος είναι ο Αντώνης Τσιφτσής
Ο Αντώνης Τσιφτσής (ύψος 1,91 μ.), που γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1999 στα Γιαννιτσά, τράβηξε την προσοχή από τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός Έλληνας τερματοφύλακας έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 2 Απριλίου 2018, σε έναν αγώνα όπου η ομάδα του νίκησε τον Πλατανιά με σκορ 4-0. Έκτοτε, έχει καταγράψει συνολικά 54 εμφανίσεις και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 18 από αυτές με τη φανέλα του Αστέρα.
 Στο πλαίσιο των εθνικών ομάδων, ο Τσιφτσής αγωνίστηκε με την Κ17 και την Κ18 της Ελλάδας, έχοντας τέσσερις συμμετοχές, εκ των οποίων στις δύο δεν δέχθηκε γκολ. Το καλοκαίρι του 2023, παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρακόβ, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 επέστρεψε στον Αστέρα Τρίπολης για να συνεχίσει την καριέρα του. από το καλοκαίρι του 2024, ανήκει στον ΠΑΟΚ. 
Τον περασμένο Ιούλιο παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο με την -τότε-εγκυμονούσα σύζυγό του, Αποστολία, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγες ημέρες απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.
Γάμος στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι

Καριέρα σε συλλόγους
Αστέρας Τρίπολης
Ο Τσιφτσής έκανε το ντεμπούτο του σε μία νίκη με 4-0 εναντίον του Πλατανιά στις 2 Απριλίου 2018. 
Στις 13 Μαΐου 2019, υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2022.
Τη σεζόν 2020-21, κατέγραψε 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και στις 26 Απριλίου 2021 υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο μέχρι το 2025.
Δανεισμός στη Ράκουφ Τσενστοχόβα
Στις 9 Ιουλίου 2023, ο Τσιφτσής μετακόμισε στους πρωταθλητές Πολωνίας Ράκοβ Τσεσότοχοβα με μορφή δανεισμού, με οψιόν αγοράς.
ΠΑΟΚ
Στις 23 Ιουνίου 2024, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσιφτσή με συμβόλαιο μέχρι το 2028.
Επίσκεψη το 2021 στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας όπου ήταν μαθητής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code