728x90

Ο Δήμαρχος Έδεσσας στις εκδηλώσεις μνήμης των επτά κατοίκων του Μεσημερίου και της Φλαμουριάς


Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026, ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής παρευρέθηκε στο Μεσημέρι Έδεσσας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης που είναι αφιερωμένες στη μνήμη των επτά κατοίκων του Μεσημερίου και της Φλαμουριάς που δολοφονήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 1905 και αποτελούν έναν σταθερό θεσμό τιμής και ιστορικής αναφοράς για την τοπική κοινωνία.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, απογόνων των Μακεδονομάχων και πολιτών. Ο Δήμαρχος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας ως πολιτιστικής κληρονομιάς, και στην ευθύνη της σύγχρονης κοινωνίας να μεταφέρει στις επόμενες γενιές τις αξίες και τα μηνύματα της ιστορικής συνέχειας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου, τον Δήμο Έδεσσας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων Μεσημερίου και ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του Αγώνα Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αρκετοί δρομείς επέλεξαν να συμμετάσχουν, τιμώντας με την παρουσία και την προσπάθειά τους τους ανθρώπους στους οποίους είναι αφιερωμένη η διοργάνωση και αναδεικνύοντας τον συμβολικό χαρακτήρα του αγώνα ως πράξη μνήμης και συλλογικής συμμετοχής.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Έδεσσας




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. μόνο για φωτογραφίες εισαστε ! Τεμπη, Οπεκεπε,Μερκοσούρ ! θα σας καινε στις εκλογες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code