Ξεχωριστές εμπειρίες έζησαν οι φίλοι της περιπέτειας και της off-road οδήγησης που βρέθηκαν στα Γιαννιτσά το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 1 Μαρτίου, σε μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Για πρώτη φορά, ο Όμιλος Φίλων Μηχανοκίνητου Γιαννιτσών διοργάνωσε -και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία- ένα «δυνατό» τριήμερο δράσεων στο Πάικο, γεμάτο ένταση, αδρεναλίνη και αυθεντικές εμπειρίες εκτός δρόμου. Η εκδήλωση συγκέντρωσε συμμετέχοντες και επισκέπτες από διάφορα μέρη της χώρας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που αναπτύσσει η μηχανοκίνητη δραστηριότητα στον τόπο.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις
δυνατότητες των οχημάτων τους στην πίστα 4x4 – motocross στην περιοχή ΤΑΛΑΜΠΑ, αλλά και να απολαύσουν οργανωμένη περιηγητική διαδρομή στο βουνό, ακολουθώντας δασικούς δρόμους μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Οι διαδρομές σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε να προσφέρουν τόσο τεχνικές προκλήσεις για τους πιο έμπειρους οδηγούς όσο και ασφαλή, απολαυστική εμπειρία για όσους ήθελαν να γνωρίσουν την off-road οδήγηση σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι επιδείξεις 4x4 που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο βουνό. Οι θεατές, απολαμβάνοντας τον καφέ τους, παρακολούθησαν εντυπωσιακά περάσματα, αναβάσεις και τεχνικούς ελιγμούς, χειροκροτώντας τις προσπάθειες των οδηγών και δημιουργώντας μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα.
Το πρόγραμμα του τριημέρου δεν περιορίστηκε μόνο στις διαδρομές και τις επιδείξεις. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε χορός σε κέντρο έξω από τα Γιαννιτσά, όπου συμμετέχοντες και φίλοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις.
Το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα ανέδειξε τις δυνατότητες της περιοχής για την ανάπτυξη θεματικών δράσεων που συνδυάζουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τη φυσική ομορφιά του τόπου, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική εξωστρέφεια και επισκεψιμότητα.
Ο Δήμαρχος Πέλλας
Στην επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση και τη δυναμική που αναπτύσσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, εκφράζοντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η συνεργασία για ανάλογες δράσεις στο μέλλον.
Δ. Μπ.
















1 Σχόλια
Τι σας φταίνε τα βουνα και το δάσος να τα κάνετε ζημιά και να γεμίζετε με τρύπες από λάστιχα 3 μέρες με δεκάδες 4χ4; Είναι το τελευταίο μέρος που δεν έχει γεμίσει με ασχήμια. Αφήστε τη φύση ήσχυση ή πηγαίνετε με ποδήλατα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.