Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Και η κόντρα Μπίνου-Χουρσόγλου... καλά κρατεί! (βίντεο)


Με την παρουσία είκοσι δύο (22) Δημοτικών Συμβούλων, συνεδρίασε χθες (13/7) απογευματινές ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, προκειμένου συζητήσει τα είκοσι τρία (23) θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Αφού κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης ο Προεδρεύων, τον λόγο ζήτησαν και έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πασόης Δημήτρης, Ασβεστόπουλος Δημήτρης, Χουρσόγλου Χρήστος και Καλδερεμτζή Δέσποινα, προκειμένου θέσουν  ερωτήματα- θέματα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. Δείτε παρακάτω αναλυτικά, τις ερωτήσεις και απαντήσεις του Δημάρχου  σ΄αυτά:

1.Ερωτήματα-Θέματα του Πασόη Δημήτρη:
Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, πρότεινε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη κάθε φορά ώρα, ώστε να εξυπηρετούνται και να μπορούν να παρευρίσκονται σ΄αυτές όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στην συνέχεια, ζήτησε να πληροφορηθεί από ποιο πρατήριο υγρών καυσίμων τα μηχανήματα του Δήμου εφοδιάζονται με καύσιμα, και αν ευσταθούν οι πληροφορίες-καταγγελίες, ότι  ιδιώτες πληρώνουν με δικές τους δαπάνες τα καύσιμα των οχημάτων, για εργασίες που πραγματοποιούν στον Δήμο! Επίσης, ζήτησε να πληροφορηθεί, με ποια κριτήρια δόθηκαν σε συγκεκριμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις για την προβολή της επιχείρησης των Λουτρών-Λουτρακίου  Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.
 Απαντώντας ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης, γνωστοποίησε ότι ο εφοδιασμός των οχημάτων με καύσιμα, γίνεται κατόπιν ετήσιας ηλεκτρονικής δημοπρασίας, αλλά μέχρι να περατωθεί αυτή, ο εφοδιασμός γίνεται κατόπιν πρόχειρου διαγωνισμού, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να κατονομάσει, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Πασόη, ποιος είναι ο προμηθευτής, με το αιτιολογικό, ότι «το όνομά του είναι αναρτημένο στην διαύγεια του Δήμου»!  Μάλιστα, κατά την προσφιλή του τακτική, απάντησε ειρωνικά και πάλι  προς τον ερωτώντα, αφήνοντας και ψήγματα απειλής, λέγοντας, «Μη μου πουλάτε πνεύμα, και προσέξτε να μη βρείτε το μπελά σας» ψιθυρίζοντας  κάτι για… προσωπικά δεδομένα!! Σχετικά με τα κριτήρια ανάθεσης  σε συγκεκριμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης  προβολής της επιχείρησης, γνώρισε αρχικά ότι λήφθηκαν υπ΄όψιν η… αποδοτικότητα, και η ακροαματικότητα αυτών, ενώ στην συνέχεια και ύστερα από συνεχή ερωτήματα, αναγκάσθηκε να ομολογήσει ότι « όπως κάνατε εσείς, έτσι κάνουμε και εμείς»!! 

2.Ερωτήματα-Θέματα Ασβεστόπουλου Δημήτρη και Καλδερεμτζή Δέσποινα:
Ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, ζήτησε να πληροφορηθεί, αν για την εκδήλωση-φεστιβάλ που διοργανώνεται σε λίγες ημέρες, στα Λουτρά-Λουτρακίου-Πέλλας, ο Δήμος Αλμωπίας είναι προετοιμασμένος κατάλληλα (ασφάλεια- χώροι στάθμευσης κλπ) για την πραγματοποίησή του, καθ΄όσον όπως κάθε χρόνο αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Ο Δήμαρχος απάντησε, ότι σε συνεργασία με τους νέους της τ.κ Λουτρακίου-Πέλλας, έχουν διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 
Την δυσαρέσκεια-απορία  της εξέφρασε η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Καλδερεμτζή Δέσποινα, γιατί όπως έκανε γνωστό, σαν μέλος του ΚΕΠΚΑ, της ζητήθηκε να συναινέσει τηλεφωνικά από υπάλληλο του Δήμου! χωρίς να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής, στην παραχώρηση των παιδικών σταθμών Φιλώτειας και Βορεινού-Πέλλας για διαφορετική χρήση.

3.Ερωτήματα-Θέματα του Χουρσόγλου Χρήστου:
Ο Δημοτικός  Σύμβουλος της συμπολίτευσης, ζήτησε εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο,  για τα όσα είχε πει εναντίον του στην συνεδρίαση του Δ.Σ της 10/6, ενώ ταυτόχρονα έθεσε και θέματα για την ρυπαρότητα των κάδων απορριμμάτων, τα αδέσποτα, τις λακκούβες στην πόλη της Αριδαίας και για τον καταυλισμό των αθιγγάνων πλησίον του ΚΤΕΛ  Αλμωπίας. Δείτε το σχετικό βίντεο, με τα ερωτήματα, τις απαντήσεις του Δημάρχου και τη δευτερολογία του Χουρσόγλου Χρήστου.
Δείτε την  τοποθέτηση του Χουρσόγλου Χρήστου:


Δείτε την απάντηση του Δημάρχου Μπίνου Δημήτρη:


Δείτε τη δευτερολογία του Χουρσόγλου Χρήστου:


4. Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με την πρόσκληση. Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η συζήτηση του 12ου θέματος, το οποίο αφορούσε τροποποίηση απόφασης του Δ.Σ Αλμωπίας, σύμφωνα με την οποία, το ποσοστό μετοχών του Δήμου στην προβληματική  «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΜΠΟΣ», μειώνεται από το 9 στο 4%. Ελπίζουμε να μειωθούν ανάλογα και οι οφειλές προς Δημόσιο, ΙΚΑ και προς τρίτους.
Εύλογη θεωρήθηκε η απορία-πρόταση του Πασόη Δημήτρη, κατά τη συζήτηση του 14ου θέματος που αφορούσε «έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής του πρόχειρου διαγωνισμού για ασφαλτοστρώσεις στην Δ.Ε Αριδαίας». Αναρωτήθηκε αφενός, γιατί άραγε δεν γίνεται και κάτι αντίστοιχο για να κλείσουν  και τη μεγάλη  λακκούβα, επί της οδού Π. Μελά, αφετέρου, γιατί θα πρέπει να γίνει η ασφαλτόστρωση, αφού σύντομα θα πραγματοποιηθεί το αποχετευτικό έργο στην πόλη, όπου θα σκαφτούν και πάλι ορισμένοι δρόμοι, για να λάβει, όπως και κατά το παρελθόν, ειρωνική και απρεπή απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κετικίδη Γιάννη. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Δήμαρχος… καπελώνοντας ουσιαστικά τον Αντιδήμαρχό του, και δίνοντας δίκιο στον Πασόη, εξηγώντας ότι τα σημεία που έχουν επιλεγεί να ασφαλτοστρωθούν, είναι εκτός σχεδιασμού του αποχετευτικού έργου. Έτσι απλά και ταπεινά Κε Αντιδήμαρχε… Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα θέματα ψηφίσθηκαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

By Sakis





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ο αντιδήμαρχος κυριος κετικίδης εμφανίζεται αγενής έχοντας μηδενικό έργο.Πολύ νωρίς σήκωσε ανάστημα.Περιμένουμε μετρήσιμο έργο κυριε κετικίδη και οχι μαγκιές.Αυτά σε άτομα της ηλικίας σας.Ο κυριος Χουρσόγλου τελικά δείχνει εύστοχες επισημάνσεις για καίρια θέματα της Αριδαίας.Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.