Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγκόσμιο ΣΟΚ από τις εικόνες ντροπής: Το πτώμα ενός μικρού παιδιού ξεβράστηκε σε παραλία (βίντεο)


Συγκλονίζουν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Τουρκία και εμφανίζουν έναν άνδρα να κράτα το πτώμα ενός μικρού παιδιού, το οποίο ξεβράστηκε σε παραλία σε ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Τουρκίας, μετά το πνιγμό 12 προσφύγων -που πιστεύεται ότι ήταν από τη Συρία- στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νησί της Κω.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας. Οι εικόνες μπορεί να είναι σκληρές, να προκαλούν ανατριχίλα, αλλά οι φωτογραφιες το μόνο που κάνουν είναι να αποτυπώνουν την ασυλληπτη τραγωδία- θηριωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο με χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να επιβιώσουν. Εικόνες ντροπής για τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο που κάποια στιγμή πέρα από τις εκφράσεις οδύνης πρέπει να λάβει μέτρα, να πάρει γενναίες αποφάσεις. Ισως οι σκληρές εικόνες να ξυπνήσουν επιτέλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο (σκληρές εικόνες):


Ξύπνησε η Μέρκελ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ θα αναλάβει το κόστος της φροντίδας για τους μετανάστες που εισέρχονται στη Γερμανία, στη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Όπως ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Thomas de Maziere, θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων μέσα στους επόμενους μήνες το οποίο θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση στους δήμους και διευκολύνσεις που θα αφορούν τους οικοδομικούς όρους αλλά και τη γραφειοκρατία που αφορά τη στέγαση και την εγγραφή των προσφύγων. Μιλώντας στο Bloomberg, o υφυπουργός Οικονομικών της χώρας Jens Spahn δήλωσε αναφορικά με ποσό της βοήθειας: «Θα είναι δισεκατομμύρια, ακόμη υπολογίζουμε». 
 Οι ηγέτες του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα την Κυριακή και να ολοκληρώσει τη σχετική νομοθεσία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία καλούν σε αναθεώρηση των κανόνων παροχής ασύλου Εν τω μεταξύ, σε αναθεώρηση των κανόνων παροχής ασύλου σε πρόσφυγες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούν η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Το αίτημα διατυπώνεται με φόντο το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, κυρίως από τη Συρία, το οποίο έχει κατακλύσει την Ένωση το τελευταίο διάστημα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. και εμεις οι αλλοι μα το ναι τσιγαρο πρεφα και καφε βρε δε βαριεσαι αδερφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματι τρομακτικες οι σκηνες
    ...Απο που ομως προεκυψε τοση ευαισθησια απο τις χωρες αυτες??? Καλο ειναι να δειξουν στους πολιτες τους και τις επισης φρικιαστικες σκηνες με ολα τα αθωα θυματα των πολεμων στους οποιους μετεχουν ενεργα...Πιθανο ειναι να εχουν αλλους λογους...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι ανθρωποι αυτοι ερχονται διοτι οι επεμβασεις της δυσης εχουν καταστρεψει τις ζωες τους.σε ολα αυτα η χωρα μας συμετεχει εστω και αν ειναι η καμαριερα της αποστολης. και οπου δεν στελνει φρεγατες παλι δεν αντιδρα στους φονικους σχηματισμους που συμμετεχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.