VW
AGROexpert

Έδεσσα - Δρόμος του Κερασιού

Tην Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 ο Αερωπός Έδεσσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας, και καλεί τους φίλους του ποδηλάτου και του βουνού να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την καταπράσινη Έδεσσα. 
ΑΡΘΡΟ 1ο (ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ) 
Ημερομηνία Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας open. Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 
Εκκίνηση και τερματισμός: Πάρκο καταρρακτών Έδεσσας. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 32χιλ με υψομετρική διαφορά 1100μ περίπου. Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, αρκετά τεχνικά μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1χιλ.). Η διαδρομή ξεκινά κατηφορικά με προεκκίνηση περνώντας κάτω από τους Καταρράκτες της Έδεσσας και φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου όπου θα δοθεί το ελεύθερο. Αφού συναντήσουμε τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, την ακολουθούμε νοητά και ανηφορίζουμε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνεχίζει στο μονοπάτι μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου περιδιαβαίνουμε το δάσος πάρκο «606», φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μέσα από αλλεπάλληλα φυλλοσκέπαστα μονοπάτια κατηφορίζει προς την περιοχή 1000 Πεύκα. Συνεχίζει το κατέβασμα στον Λόγγο Έδεσσας και μετά το πέρασμα δίπλα στην Μονή Αγ. Τριάδος περιδιαβαίνει τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης, που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου ξεκινά η τελική ανάβαση από το καλντερίμι των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Περνώντας από το παραδοσιακό οικισμό «Βαρόσι» καταλήγει στο πάρκο των Καταρρακτών. 

ΑΡΘΡΟ 2ο (ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ) 
Δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι αθλητές ποδηλάτες άνω των 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές-συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης, Α) στη φόρμα Β) στο blog http://dromoikerasiou.blogspot.gr/ Γ) στέλνοντας δήλωση στο mail xrodif@yahoo.gr Δ) δηλώνοντας στα τηλ. 6945770475, 6977355340. 
Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση. Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να: 1. παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης. 2. υπογράφουν στον κατάλογο των ποδηλατών κατά την κλήση του αφέτη 30 λεπτά το αργότερο πριν την αναχώρηση κάθε αγώνα. 3. φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό κράνος. 4. συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα. 5. φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές. 6. οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών.  
Share on Google Plus

 

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο για το παραπάνω θέμα: