Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Brexit" και από το Euro


Βγαλμένη από τους πιο ωραίους μύθους της Σκανδιναβίας, η απίστευτη Ισλανδία νίκησε 2-1 την απογοητευτική Αγγλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro!

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Euro, η Αγγλία αν και προηγήθηκε στο 4' δεν τα κατάφερε κόντρα σε μια χώρα 330.000 κατοίκων. Οι "ψαράδες", όπως είναι το παρατσούκλι των Ισλανδών, έκαναν brexit από τη διοργάνωση της Γαλλίας.

Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον δέχθηκε σε 14 λεπτά την ανατροπή από τους Ισλανδούς που στη συνέχεια ήταν άριστα στημένοι και πειθαρχημένοι και μάλιστα είχαν σημαντικότερες φάσεις για γκολ στο δεύτερο μέρος. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Λάγκερμπακ, οι διοργανωτές Γάλλοι.

Στο 5' ύστερα από κεφαλιά του Μπόντβαρσον ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1 και παρά τα καλά σουτ των Ντέλε Αλι (15') και Κέιν (17') εκείνος που σκόραρε ήταν ο Σίγκθορσον ο οποίος με πλασέ από το όριο της περιοχής νίκησε τον Χαρτ, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και την είδε στα δίχτυα του (1-2).

H Ιταλία απέκλεισε την Ισπανία

Γλυκιά εκδίκηση για την συντριβή στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης πήρε η Ιταλία, που νίκησε 2-0 την Ισπανία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του EURO 2016.

Ο Τζόρτζο Κιελίνι στο 33΄ και ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 90+1΄ πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης που έγινε στο «Stade de France» και έστειλε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στους «8», όπου περιμένει η Γερμανία, το Σάββατο στο Μπορντό.

Για την Ισπανία, ο κύκλος της καλύτερης εθνικής ομάδας του 21ου αιώνα κλείνει απόψε στο Παρίσι.

Τις διαδοχικές επιτυχίες των EURO 2008, 2012 και ενδιάμεσα του Μουντιάλ 2010 διαδέχθηκαν οι κακές εμφανίσεις και η εσωστρέφεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (2014) και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.