VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έγκριση χρηματοδότησης για αντικατάσταση λαμπτήρων στο Δήμο Έδεσσας

Το θέμα του οδοφωτισμού έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Έδεσσας διότι είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς κατανάλωσης ενέργειας και δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά κόστη. Έχοντας ως στρατηγικό στόχο να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια με την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού των δρόμων. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας και από τη μία μεριά συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και πλησιάσουμε το στόχο της μείωσης των εκπομπών κατά 20% μέχρι το 2020, όπως έχουμε δεσμευτεί στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, ενώ από την άλλη μειώνουμε κατά πολύ τα λειτουργικά μας κόστη. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Έδεσσας, η ετήσια κατανάλωση είναι ιδιαίτερα υψηλή και ανέρχεται 141,4 kWh/κάτοικο, την ίδια στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 40 και 80 kWh/κάτοικο. Σε απόλυτα ποσά ο Δήμος Έδεσσας δαπανά ετησίως πάνω από 600.000 ευρώ για τον φωτισμό των δρόμων της Έδεσσας και των χωριών μας, ποσό ιδιαίτερα υψηλό. Από την παράθεση των παραπάνω οικονομικών μεγεθών είναι φανερό ότι είναι επιβεβλημένος ο εκσυγχρονισμός του δικτύου με την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, τύπου led, που καταναλώνουν ασύγκριτα μικρότερες ποσότητες ενέργειας και ταυτόχρονα βελτιώνουν τον δημοτικό φωτισμό.

Βεβαίως, ο Δήμος Έδεσσας έχει προχωρήσει ήδη σε αντικατάσταση λαμπτήρως στο Ριζάρι και σε τμήμα της πόλης της Έδεσσας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Πράσινο Ταμείο". Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τόσο από την άποψη της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων, όσο και από την άποψη της βελτίωσης του οδοφωτισμού.

Για το λόγο αυτό καταθέσαμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ολοκληρωμένο φάκελο για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του συνόλου των λαμπτήρων του Δήμου Έδεσσας με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου led. Ο φάκελος υποψηφιότητας του Δήμου Έδεσσας εγκρίθηκε, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε το σύνολο των παλιών φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού, ένα έργο που θα κοστίσει περίπου 2.170.000 € και θα αποπληρωθεί σε 12 έτη, χρονικό διάστημα μικρότερο από τον μέσο όρο ζωής των φωτιστικών σωμάτων τύπου led, έχοντας παράλληλα ένα σημαντικό όφελος της τάξης των 160.000 € ετησίως.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Έδεσσας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράτογλου, αμέσως μετά την έγκριση της πρότασης του Δήμου Έδεσσας, τόνισε ότι πρόκειται για μία δράση που καθιστά πρωτοπόρο το Δήμο Έδεσσας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας από τον οδοφωτισμό και θα έχει άμεσα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. εδώ βρακί δεν έχει ο κώλος μας δάνειο για 12 έτη ο Δημαρχάρας, μας τελειωσε, βάλε και τα χρέη του από τους (1.800) Καταρράκτες, βάλε και τα χρέη στους εργαζόμενους, και βάλε και και, οι λαμπτήρες θα μας σώσουν μελλοντικά. Ρε το παραμύθι βλάχικο ειναι, με τόσα λεφτά 4 εργοστάσια θα κάναμε και θα δούλευε και ο κοσμακης και θα πληρώναμε και το ρεύμα της Αριδαίος. Η πόλη των νερών που έπρεπε να έχει τσάμπα ρεύμα με δυο υδροηλεκτρικα εργοστάσια παίρνει δάνειο για να βάλει λαμπτήρες οικονομίας. Μόνο στην Ελλάδα και μόνο στον δήμο Εδεσσας αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ....ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.
  ΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
  ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ.
  ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕ, ΣΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΧΘΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧ.ΚΑΑΡΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΣΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ .......ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ το είπες, εμείς βαρεθήκαμε, αυτοί όμως όχι, χαζοί δεν είναι, εκτελούν σαν υποχείρια εντολές που δεν είναι αυτές που θέλουν οι Εδεσσαίοι, άρα τι παίζεται; Απάντηση: «κάντε την Έδεσσα όπως την θέλουμε και ερχόμαστε να την αγοράσουμε».

   Διαγραφή
 3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ..ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…