VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

To πρώτο «Θερινό Σχολείο Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων» στην Αριδαία (φωτο)

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας

Ανακοινώνεται ότι:

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 ολοκληρώθηκε η λειτουργία του πρώτου «Θερινού Σχολείου Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2016 και φιλοξένησε μαθητές από την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου των σχολείων του νομού Πέλλας. Το παραπάνω σχολείο διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας, Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. Πέλλας και την Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας. Η ανωτέρω καινοτόμα δράση εγκρίθηκε με το αρ. πρωτ. Φ16/104770/Δ2/27-06-2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατά τη διάρκεια του «Θερινού Σχολείου» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη ομορφιά της φύσης της Αλμωπίας, την τοπική ιστορία αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, καθώς και να εξασκηθούν σε διάφορα αθλήματα, όπως καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, κολύμβηση, τοξοβολία, αναρρίχηση, αγωνιστικό προσανατολισμό. Επίσης, οι μαθητές διδάχτηκαν παραδοσιακούς χορούς, παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, μελέτησαν λογοτεχνικά βιβλία και τα ανέλυσαν σε συζήτηση που ακολούθησε, ήρθαν σε επαφή με την παράδοση, ενημερώθηκαν για τον θερμαλισμό, παρακολούθησαν την προβολή κινηματογραφικής ταινίας, εξοικειώθηκαν με την κατασκευή χειροτεχνιών και διασκέδασαν με διάφορα κατασκηνωτικά παιχνίδια. 
Με αφορμή τη λήξη της δράσης, οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτήν πραγματοποίησαν τελετή λήξης όπου, μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, παρουσίασαν στους τοπικούς φορείς, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, που παρευρέθησαν, όσα έμαθαν και αποκόμισαν κατά τη διάρκεια του «Θερινού Σχολείου», όπως θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορούς, χειροτεχνικές κατασκευές.
Με αφορμή όλα τα ανωτέρω επισημαίνονται ιδιαίτερα και τα εξής:
α. Ο ενθουσιώδης αυθορμητισμός των εκπαιδευτικών των σχολείων της Αλμωπίας (Γυμνασίων και Λυκείων), οι οποίοι ανέλαβαν να πλαισιώσουν όλες τις δράσεις και να ενημερώσουν-καθοδηγήσουν τους μαθητές σε γνωστικά αντικείμενα αθλητισμού, περιβάλλοντος, τοπικής κοινωνίας κλπ. Σημαντικότερη καθίσταται η ανιδιοτελής προσφορά τους εκ του γεγονότος ότι ήταν παρόντες και μέρες που είχε ήδη λήξει το σχολικό έτος, δηλαδή μετά την 30-06-2016.
β. Η ένθερμη υποστήριξη του Δημάρχου Αλμωπίας, των Αντιδημάρχων και όλων των φορέων και υπηρεσιών του Δήμου.
γ. Η αρωγή τοπικών συλλόγων και πολιτών, με προσφορές υπηρεσιών (π.χ. μαθήματα αντισφαίρισης, αναρρίχηση) και αγαθών για την απρόσκοπτη λειτουργία του «Θερινού Σχολείου».
δ. Από το φύλλο αξιολόγησης που συμπλήρωσαν οι μαθητές την τελευταία μέρα λειτουργίας του σχολείου, προκύπτει ξεκάθαρα η ευχαρίστηση των μαθητών και η επιθυμία τους για επανάληψη αντίστοιχων δράσεων και στο μέλλον. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΓΚΑΣ
Χημικός 
    
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…