VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα

Ως γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας την επιστολή των μαθητών του ΣΔΕ ( Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ) Έδεσσας, με την οποία εκφράζονταν το αίτημα από μαθητές και πολίτες για λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) και στην Έδεσσα. 

Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε την παρακάτω απάντηση στον Βουλευτή, η οποία παρατίθεται αυτούσια :    

          «   Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας και σε αίτημα μαθητών του ΣΔΕ Έδεσσας, το οποίο κατέθεσε ως Αναφορά ο Βουλευτής κ. Καρασμάνης σχετικά με ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :
Οι σχολικές μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατροπές) γίνονται με βάση τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ζητούνται, επίσης,  οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ορίζει η παράγραφος 15 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 (Α΄ 118). Σημειώνεται ότι οι γνωμοδοτήσεις αυτές δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων. 
Ειδικότερα, τα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια ιδρύονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4, του άρθρου 5 του Ν. 4186/2013 (Α΄ 193) όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2, του άρθρου 66 του Ν. 4386/16 (Α΄ 83).
Σύμφωνα με το αρ. 6103/1-7-2016  έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, στο Νομό Πέλλας λειτουργούν 2 Εσπερινά ΕΠΑΛ, το πρώτο στα Γιαννιτσά και το δεύτερο στην Αριδαία. Στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης) λειτουργεί 1 Εσπερινό ΕΠΑΛ, ενώ στο Νομό Κιλκίς δε λειτουργεί κανένα. Συνήθως δηλαδή τα Εσπερινά ΕΠΑΛ καλύπτουν ολόκληρο Νομό. Η παράλληλη λειτουργία και τρίτου Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Νομό Πέλλας με έδρα την Έδεσσα είναι αμφίβολο εάν θα είναι βιώσιμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρόταση για ίδρυση την υπογράφουν για συμπαράσταση 896 πολίτες, ενώ ως ενδιαφερόμενοι μόνο 40. 
Περαιτέρω, σας γνωρίζουμε ότι στο ΕΠΑΛ Έδεσσας λειτουργούν όλες οι ειδικότητες που ενδεχόμενα να ενδιαφέρουν τους μελλοντικούς μαθητές ενός Εσπερινού ΕΠΑΛ. 
Επομένως, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, δεν τίθεται θέμα υποδομών για τη λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Σε περίπτωση που αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ενδιαφερομένων να φοιτήσουν σε Εσπερινό ΕΠΑΛ (ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι επιμέρους ειδικότητες) τότε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας θα εξετάσει εκ νέου το αίτημα αυτό.   »

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΑΛ Η ΚΟΠΑΝΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…