Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέες αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ


Το σχέδιο της UEFA αφήνει στην... απ'εξω την Ελλάδα- Διαβάστε τις λεπτομέρειες

Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει πως από το 2018 και μετά ενδέχεται να υπάρξουν συνταρακτικές αλλαγές που θα αφορούν στην είσοδο των ομάδων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως σημειώνεται, το σχέδιο της UEFA προβλέπει να δίνονται από τέσσερα εισιτήρια για κάθε ένα από τα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό. Μάλιστα και οι τέσσερις ομάδες από τα πρωταθλήματα αυτά θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση στους ομίλους. Οι τρεις ομάδες από κάθε χώρα θα προκύπτουν βάσει βαθμολογίας, ενώ θα δίνεται και από ένα εισιτήριο σε ομάδες βάσει ιστορικότητας. Το τελευταίο μέτρο θα εξυπηρετεί ομάδες όπως η Μιλαν, η Ίντερ, η Λίβερπουλ κ.α. που δεν καταφέρνουν να βρίσκονται κάθε χρόνο στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σε πρωταθλήματα όπως το γαλλικό, το πορτογαλικό και το ρωσικό θα δίνονται από δύο εισιτήρια που θα οδηγούν στους ομίλους, ενώ ακόμη 4-5 εισιτήρια για τους ομίλους θα δίνονται στις χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη της UEFA, όπως ισχύει τώρα για την Ολλανδία, την Ουκρανία, το Βέλγιο και την Τουρκία. Οι υπόλοιπες 5-6 θέσεις που θα μένουν κενές για τη συμπλήρωση των 32 ομάδων που θα συμμετέχουν συνολικά στη φάση των ομίλων, θα προκύπτουν μετά από τη διεξαγωγή των πλέι οφ, όπου θα μετέχουν 50 ομάδες.

Από το παραπάνω σχέδιο της UEFA, γίνεται σαφές πως πλέον θα είναι πολύ δύσκολο για μια ελληνική ομάδα να φτάσει στους ομίλους, λόγω της χαμηλής κατάταξης της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA.

Με βάση τα παραπάνω, οι 16 θέσεις στους ομίλους θα προκύπτουν από τα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ακόμη 6 από τα πρωταθλήματα που ακολουθούν σε ισχύ, ενώ οι τελευταίες 10 θέσεις θα καλύπτονται με τους πρωταθλητές των πρωταθλημάτων των χωρών που έχουν την καλύτερη βαθμολογία μέσω των πλέι οφ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.