VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαμαρτυρία Δημάρχου Σκύδρας

Προς τα συναρμόδια Υπουργεία λόγω του αποκλεισμού παιδιών από τη δράση « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17». 

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λόγω του άδικου αποκλεισμού πολλών παιδιών του Δήμου Σκύδρας από το πρόγραμμα ένταξής τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ζητώντας ταυτόχρονα και συμπληρωματική χρηματοδότηση για την άρση της αδικίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:                                                                     
« Με μεγάλη μας λύπη αλλά και δυσαρέσκεια διαπιστώσαμε, όσον αφορά το Δήμο Σκύδρας, ότι η επιλογή - τοποθέτηση δικαιούχων στους Παιδικούς Σταθμούς και Κ.Δ.Α.Π. του προγράμματος - δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17» της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε. ανταποκρίνεται περίπου στο 50% των υποβληθεισών αιτήσεων που έχουν προϋποθέσεις ένταξης στην προαναφερόμενη δράση. 
Δυστυχώς, ενώ πολλές από τις αιτήσεις των μητέρων (υποψήφιων ωφελουμένων) πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους ένταξης, τέθηκαν εκτός προγράμματος, προκαλώντας δικαιολογημένα την οργισμένη αντίδραση των αποκλειομένων, αδίκως, συμπολιτών μας.
Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης με τις δοκιμαζόμενες οικογένειες του Δήμου μας και της χώρας να έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής κι ανοχής θα πρέπει η  κρατική διοίκηση ν΄απλώσει ένα πυκνό κι αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας για τη διαφύλαξη της κοινωνικού ιστού. 
Για τους λόγους αυτούς:
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την ως άνω αρνητική εξέλιξη.
Ζητούμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άμεση, συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου μας, για το αντίστοιχο Νομικό μας Πρόσωπο, δηλ. τον Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.), προκειμένου να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι οικογένειες που αιτήθηκαν την εγγραφή των παιδιών τους στις δομές του Δήμου μας και έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν οικονομικά.
Πιστεύοντας ότι θεωρείτε εύλογη τη διαμαρτυρία μας και δίκαιο το αίτημά μας  θα δώσετε τη δέουσα προσοχή και λύση ώστε να συμβάλλουμε με ό,τι μας αρμόζει κι αναλογεί  για τη διασφάλιση της κοινωνικής αρμονίας κι ομαλότητας».                                                             

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Μπράβο δημαρχίνα μπροστάρης για άλλη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο λαϊκ και φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…