VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γονείς σε δημοτικό του Ωραιοκάστρου θα κάνουν κατάληψη εάν τα παιδιά τους έχουν συμμαθητές προσφυγόπουλα

Ανακοίνωση-μνημείο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απ’ την πιο όμορφη χώρα του κόσμου

Ανήσυχοι είναι οι γονείς στην περιοχή Ωραιόκαστρο, κοντά στη Θεσσαλονίκη, για τα προσφυγάκια που θα έρθουν να κολλήσουν αρρώστιες τα παιδιά τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, λίγο πριν τον χριστιανικότατο Αγιασμό και την καθιερωμένη προσευχή, φρόντισε να αποφασίσει ομόφωνα σε έκτακτη γενική συνέλευση ότι αν φέρουν προσφυγάκια στο σχολείο των παιδιών τους, τότε οι γονείς θα κάνουν κατάληψη του σχολείου.

Μάλιστα ο δήμος Ωραιοκάστρου φρόντισε να υποστηρίξει την απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, σημειώνοντας πως έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν εισακουστούν δήμος και τοπική κοινωνία, τότε θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μια ιδέα του κλίματος δίνουν και τα λόγια του Ηλία Ζιακούλη, μέλους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης:
"Πηγαίνοντας στο σχολείο τα παιδιά μας προσκομίζουν χαρτί από γιατρό που δηλώνουν ότι είναι υγιή και το ίδιο θέλω να συμβεί για όποιο παιδί χρησιμοποιήσει τις αίθουσες. (…) Το σχολείο είναι ολοήμερο κάτι που σημαίνει πως μετά τις 16:00 υπάρχουν δράσεις στα σχολεία, δεν υπάρχουν κενές αίθουσες. Πρόκειται για θέματα υγείας και δεν θα πάω στο θέμα της κουλτούρας. Θεωρώ πως πρέπει να ενσωματωθούν αργά και σταθερά στην κοινωνία μας με υποδομές που θα γίνουν εντός των χώρων φιλοξενίας“.

Δηλαδή τα προσφυγάκια ας πάνε σχολείο ξέχωρα από τα κανονικά παιδάκια, γιατί σύμφωνα με το ΣΓΚ του 5ου Δημοτικού του Ωραιοκάστρου, έτσι θα ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Χαρακτηριστική των μνημειωδών στιγμών ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που σημειώθηκαν στο Ασχημόκαστρο, είναι αυτή η μαρτυρία παρευρισκόμενου στη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού:
"Το Σάββατο 10/09 είχε συνέλευση ο σύλλογος γονέων του σχολείου μας (δημοτικό γαλήνης Ωραιοκάστρου) για αυτό το θέμα. Δεν το συνηθίζω να παρευρίσκομαι στις συναντήσεις του συλλόγου γιατί καταλήγω να γυρνάω στο σπίτι με άπειρα νεύρα (μιλάμε για τον δήμο Ωραιοκάστρου στον οποίο εκλέγονται μόνο υπερδεξιά δημοτικά σχήματα που απαρτίζονται από χουντικούς, βασιλικούς, χρυσαυγίτες με 70 και 75%).

Η “συζήτηση” προφανώς και δεν άργησε να παρεκτραπεί, όταν μια κυρία πρότεινε “να τους κάνουμε ειδικά σχολεία εκεί στα χοσπό και σε 2-3 χρόνια βλέπουμε αν θα έχουν γίνει άνθρωποι“. Γύρισα και της απάντησα ότι πρέπει τότε να κάνουμε και ειδικά σχολεία για τους όμορφους και τους άσχημους, τους χοντρούς και τους λεπτούς, τους έξυπνους και τους χαζούς, τους άσπρους και τους μαύρους και όταν οι ΑΛΛΟΙ γίνουν άνθρωποι, τότε μπορούν να κάνουν παρέα με τους σωστούς. Έπεσαν καμιά 20-30 άτομα να με φάνε με τα γνωστά επιχειρήματα να τους πάρετε σπίτι σας, γιατί δεν κάθισαν να πολεμήσουν, εμείς μπούργκα δεν θα φορέσουμε ποτέ. Όλα αυτά μέσα στο δημοτικό σχολείο με πολλά παιδιά παρόντα αφού πολλοί φρόντισαν να έχουν και τα παιδιά μαζί τους για να ακούνε.

Η “συζήτηση” άρχισε κατά τις 20:30 και τελείωσε κατά τις 24:00. Έκατσα μέχρι το τέλος και μαζί με άλλους 2-3 προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να διακόψουμε τον οχετό μίσους και απανθρωπιάς ορισμένων αλλά κυρίως να φροντίσουμε να μην γίνει κατάληψη στο σχολείο. Το να αποτρέψουμε το ΟΧΙ δεν θα ήταν εφικτό ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

Σήμερα, περιμένοντας να χτυπήσει το κουδούνι της πρώτης μέρας πέρασαν δίπλα μου δύο παιδιά της Πέμπτης που μένουν στον πίσω δρόμο. Ο ένας πήγε να βάλει το χέρι του για να αγκαλιάσει τον άλλο και του απαντάει ο άλλος ” μην με ακουμπάς ρε παλιοπρόσφυγα”.

Kαλή χρονιά.
Είμαστε η πιο φιλόξενη χώρα στον κόσμο.

Η περιοχή του Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε από την επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων, το 1922, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο. Οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν ήταν λιγότερες από 200. Συνολικά παραχωρήθηκαν 22.000 στρέμματα που εκτεινόταν, ξεκινώντας από νότια, από τα όρια του σημερινού Παλαιόκαστρου (τουρκικό τοπωνύμιο: Νταούλ-Μπαλή), έως βόρεια σε έναν οικισμό με την ονομασία Ασπρόβρυση (τουρκικό τοπωνύμιο: Ακ Μπουνάρ). [Wikipedia]
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. OI MONIMOI ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΛΑΟ, ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.
  Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η΄ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣΤΟΥ ΄22 ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ Μ.ΑΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ , ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Β.ΑΦΡΙΚΗΣ.
  ΤΥΧΑΙΟ;
  ΚΑΙ Ο ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
  ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΩΡΑ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΟΧΙ ΚΑΤΛΑΛΗΨΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΣΤΥΛ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.
  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΙ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
  ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ, ΒΛΕΠΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Δ.ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΩΝ, ΟΣΟΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΕΝΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρανομοι λαθρομεταναστες ειναι... Οταν καποιος μπαινει παρανομα σε μια χωρα ειναι παρανομος λαθρομεταναστης, ουτε προσφυγας ουτε μεταναστης λεγεται ....Αλλο μεταναστης αλλο προσφυγας αλλο λαθρομεταναστης καποια σχεση μεταξη τους.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δείτε το βίντεο να καταλάβετε τι είναι ολοι αυτοί οι " κατατρεγμένοι" που σέρνουν μαζί τους μωρά παιδιά, χωρίς να τα υπολογίζουν, τα παρατάνε στα χέρια των λιμενικών...
  Μήπως δεν είναι τα παιδιά, αυτά που οι δικοί μας θέλουν να βάλουν στα σχολεία της Ελλάδας, η βιτρίνα για να πετύχουν τους σκοπούς τους;
  https://www.youtube.com/watch?v=rleJqjNsrW8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αξιοσημειωτο ειναι οτι οσες περιοχες γνωρισαν απο κοντα (χιος μυτιληνη ειδομενη τωρα ωραιοκαστρο) τους αλλοδαπους αυτους, μετα βεβαια απο τον ενα χρονο που μπηκανε μπροσταριδες οι αλληλεγυοι και κανανε προπαγανδα ατελιωτη, δεν τους θελουνε για ποικιλους λογους.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
   ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥΗ.

   Διαγραφή
 5. Ρε σχολιαστες του μεροκαματου ειστε πολλοι η ενας? πληρωνεστε με το σχολιο η με το μηνα? ΕΜΑ ΤΟΙΜΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΑΒΓΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…