Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα συμμετοχής ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ


Στις 10 του Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι του αγώνα συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη, στην πανελλαδική διαδήλωση των εργαζομένων και συνδικάτων ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ έχουν βαριά ιστορία που ξεκινάει από τον ηρωικό αγώνα της ΕΑΣ το 1992 και κάθε χρόνο μέχρι σήμερα αποτελούν σταθμό για τους αγώνες της νέας περιόδου. Χιλιάδες εργαζόμενοι στέλνουν καθαρό αγωνιστικό μήνυμα στην εκάστοτε κυβέρνηση που ανεβαίνει στη Θεσ/νίκη για να εξαγγείλει τη διαιώνιση της λιτότητας και των αντεργατικών μέτρων. 

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, στους Δήμους, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ τα Ταχυδρομεία, Λιμενεργάτες του ΟΛΘ, εργαζόμενοι από κάθε χώρο Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, θα βρεθούμε σε μια δυναμική διαδήλωση ενάντια στη συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Την ίδια στιγμή που τα κανόνια σκάνε παντού όπως στον Μαρινόπουλο, την Ηλεκτρονική Αθηνών, το Άθενς Λήδρα, με κίνδυνο για τις δουλειές χιλιάδων εργαζομένων, τα νοσοκομεία ρημάζουν από τις ελλείψεις και τα σχολεία ανοίγουν με χιλιάδες κενά. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τις συνεχιζόμενες ιδιωτικοποιήσεις σε ολόκληρη τη Δημόσια Περιουσία (ακίνητα, νερό, ρεύμα, κοινωνικές υπηρεσίες), ετοιμάζεται ταυτόχρονα να φέρει νέο νόμο για την υποχρεωτική κινητικότητα στις υπηρεσίες, αξιολόγηση δομών που θα φέρει νέα κλεισίματα και απολύσεις ή υποχρεωτικές μετακινήσεις, νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. 

Η επιτυχία της διαδήλωσης στη ΔΕΘ θα δώσει ώθηση στους αγώνες που ανοίγονται μέσα στο Σεπτέμβρη. Όλοι μαζί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας με απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά. Ήδη οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 15 του Σεπτέμβρη ενώ οι νοσοκομειακοί έχουν κινητοποιήσεις στις  9 και 10  του Σεπτέμβρη. 
STOP στις ιδιωτικοποιήσεις. Κρατικοποιήσεις, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
Όχι απολύσεις . Μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών.
Κρατικοποίηση /Κοινωνικοποίηση των τραπεζών
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
STOP στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το ρατσισμό και το φασισμό.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ  Ε.Ε.

Δηλώστε συμμετοχή στο πούλμαν που ναυλώνει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:     Από ΕΔΕΣΣΑ: Μπροστά από το Διοικητήριο ώρα 15:30
Από Γιαννιτσά: Μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο ώρα 16:00
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.