VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας: «Καλή σχολική χρονιά, με διάθεση συνεργασίας και υπευθυνότητα»

Συμβολική παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής περιόδου σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας 

Πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων σήμερα και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε συμβολικά σε σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε στον αγιασμό των Γυμνασίων και Λυκείων της Κρύας Βρύσης που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο της Κρύας Βρύσης, το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο ίδιος το 1967. Όπως ανέφερε, ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, φέρνοντας στο νου του αναμνήσεις από τη σχολική ζωή, μετά από σχεδόν μισό αιώνα. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε ιδιαίτερα τους μαθητές των πρώτων τάξεων, τονίζοντας τη σημασία της γρήγορης προσαρμογής τους στο νέο περιβάλλον ενώ, στο μήνυμά του προς του μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αναφέρει: «Ξεκινά η νέα σχολική περίοδος με την Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης. Χρειάζεται όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, ώστε η βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών να γίνει με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και έμφαση στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα. Απαιτείται στενή συνεργασία και ενεργοποίηση ενός δικτύου αλληλοβοήθειας. Οι διεθνείς εξελίξεις δείχνουν ότι εντείνεται συνεχώς ο ανταγωνισμός για τις καλές θέσεις εργασίας οι οποίες απαιτούν υψηλά προσόντα και δεξιότητες. Η Π.Ε. Πέλλας κάθε χρόνο, όπως και φέτος, διακρίνεται για τις επιτυχίες των μαθητών της, ενώ το εκπαιδευτικό έργο πλαισιώνεται από μεγάλο αριθμό παράλληλων δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, των τεχνών, της τεχνολογίας, της ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος, της καινοτομίας κ.ά. που συμβάλλουν στην απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων και εφοδίων για τους μαθητές. Η πιο καίρια «απάντηση» στην κρίση είναι η επένδυση στην παιδεία, που αποδίδει μακροπρόθεσμα και στο πολλαπλάσιο τα χρήματα και την προσπάθεια που επενδύουμε ως χώρα. Ελπίζω και εύχομαι η πολιτεία να ανταποκριθεί στην αποστολή της για τη στήριξη του σχολικού έργου, ενώ η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρόθυμα το έργο της συνεχούς βελτίωσης των εκπαιδευτικών συνθηκών. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, εύχομαι να έχουν υγεία και αισιόδοξη διάθεση ώστε, με επιμονή, ν’ αναλάβουν τον ρόλο τους και να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…