Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λύγισε στην παράταση ο Ζαφειράκης - Τρομερό μπάσκετ με 2 σοβαρές απώλειες (βίντεο&φωτο)


Στο κλειστό γυμναστήριο Νάουσας οι φίλαθλοι που έδωσαν δυναμικό παρόν παρακολουθήσαν ένα τρομερό παιχνίδι, που «στοίχισε» όμως και στις δυο ομάδες λόγω τραυματισμών δυο σπουδαίων για την κατηγορία παικτών.  

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ζαφειράκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μπάμπο, Τούφα, Σκουλαριώτη, Μουρατίδη, Σιδηρόπουλο στην βασική του πεντάδα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το (02:58) (10-11) με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Σιδηρόπουλο για τον Ζαφειράκη να τραβά επιθετικά τη ομάδα, ενώ για τον  Πανεδεσσαϊκό ξεχώρισε ο Πασσαλίδης. Στα εναπομείναντα λεπτά για την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Πανεδεσσαϊκός πάτησε «γκάζι», έτρεξε το γήπεδο, έβγαλε αιφνιδιασμούς και σκόραρε εύκολους πόντους  και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 13-22.

Η είσοδος το Βάιγκαντ και του Τσακίρη για τον Ζαφειράκη άλλαξε το δεδομένα, ο Βαγγέλης Βάιγκαντ κοντρόλαρε την ομάδα και έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Ιωσηφίδη του Πανεδεσσαϊκού, ενώ ο Βασίλης Τσακίρης κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, φορτώνοντας με φάουλ τους αντίπαλους ψηλούς και συνεισφέροντας 16 πόντους στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ. Στην τελευταία όμως επίθεση ο Βασίλης Τσακίρης βρέθηκε στο παρκέ με έντονους πόνους στο πόδι και από ότι δείχνουν τα πράγματα ο τραυματισμός του, είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά την ομάδα της Έδεσσας με σκορ 33-38.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν η σειρά του Πανεδεσσαϊκού να δει έναν από τους καλύτερους της παίκτες τον Σημαιοφορίδη να αποχωρεί τραυματισμένος από το γήπεδο. Με τον κόσμο της Νάουσας να το χειροκροτεί ο Σημαιοφορίδης αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενος, ενώ και ο δικός του τραυματισμός δείχνει ιδιαίτερα σοβαρός. Στα καθαρά αγωνιστικά η απουσία του Τσακίρη φάνηκε να «χαλά» τον ρυθμό του Ζαφειράκη που ήταν άστοχος επιθετικά και βρέθηκε πίσω με δέκα πόντους 41-51 (04:58) πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Στο time out που ακολούθησε οι οδηγίες του Νίκου Τούφα, έπιασαν τόπο και ο Ζαφειράκης κατάφερε να μειώσει στο σκορ και να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 51-52.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ο Πανεδεσσαϊκός με τον Πασσαλίδη να σκοράρει ακατάπαυστα και τον Χατζηχαρίση (σημείωσε 11 πόντους) να βοηθά εξίσου, πήρε διαφορά 9 πόντων 52-61 (06:45) πριν την λήξη. Με τον Αντώνη Τούφα να σημειώνει 6 διαδοχικούς πόντους ο Ζαφειράκης μείωσε σε 58-61 και με λίγο αργότερα (02:40), με τον Ζαχαριάδη πέρασε μπροστά με 62-61. 2 συνεχόμενα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τον Σκουλαριώτη έδωσαν αέρα 4 πόντων  στον Ζαφειράκη που (01:53) (68-62).

Η ομάδα της Έδεσσας αντέδρασε μείωσε στο σκορ και με 2 εύστοχες βολές (00:12) πριν την λήξη κατάφερε να ισοφαρίσει στο σκορ. Την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού εκδήλωσε ο Τούφας, τον οποίο σταμάτησε ο Χατζηχαρίσης, με την ομάδα της Νάουσας να διαμαρτύρεται για φάουλ. 

Στην παράταση ο Πασσαλίδης συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά επιθετικά (σημείωσε 27 πόντους) και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο τελικό 74-79, καθώς οι προσπάθειες με σουτ τριών πόντων του Ζαφειράκη ήταν άστοχες.

Στο video του inaoussa.gr που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και την τελευταία φάση του παιχνιδιού:


Ζαφειράκης (Νίκος Τούφας): Βάιγκαντ 6, Τσακίρης 16, Μουρατίδης 8, Μπάμπος 1, Ζαχαριάδης 4, Σκουλαριώτης 15, Σιδηρόπουλος 13, Λιόλιος 4, Τούφας 8.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση:
Πηγή: inaoussa.gr



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Σφαγή της Νάουσας στην τελευταία φάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στην ομαδα της Εδεσσας!έδειξε χαρακτήρα!πολυ καλός ο ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.