Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψυχάρες και 3 στα 3 οι Έλληνες!


ΕΣΘΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-2
Παρά τους δυο νέους τραυματισμούς η Ελλάδα με ψυχή, μυαλό και ομαδικότητα πέρασε κι απο το Ταλιν - 0-2 με Τοροσίδη (2') και Σταφυλίδη (60').

Ακόμα μία νίκη, την τρίτη στη Προκριματική φάση και πέμπτη συνεχόμενη πέτυχε η Ελλάδα που επικράτησε με 2-0 της Εσθονίας στο Ταλίν και πάει με το 3x3 στο ντέρμπι με την Βοσνία.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο 20λεπτο για την ομάδα του Σκίμπε που έπαιξε όμως σωστά, πέτυχε δύο γκολ και κράτησε και το μηδέν. Ονειρικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την Εθνική μας Ομάδα. Μόλις στο 2' ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Τοροσίδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή των Εσθονών.

Στη συνέχεια το... όνειρο έγινε εφιάλτης. Μέσα σε 10 λεπτά ο Σκίμπε προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Πρώτα στο 7' ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Ταχτσίδη. Ο Παπαδόπουλος γύρισε στο κέντρο της άμυνας και ο πρώην μέσος της ΑΕΚ πήγε δίπλα στον Μανιάτη. Στο 18' ήταν η... σειρά του σκόρερ Τοροσίδη να τραυματιστεί. Ο Μάριος Οικονόμου πέρασε στη θέση του και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος άλλαξε ξανά θέση και πήγε στα δεξιά της άμυνας.

Το... 20λεπτο προσαρμογής στο νέο σύστημα με την ανακατεμένη τράπουλα για την Εθνική μας ομάδα πέρασε εύκολα. Οι Εσθονοί είχαν μόνο κατοχή και δεν γίνονταν απειλητικοί. Και αν δεν ήταν ένα τριπλό λάθος από Σταφυλίδη, Οικονόμου, Παπαδόπουλο στο 33' να δώσει... αέρα στους γηπεδούχους τότε θα είχε περάσει εύκολα όλο το πρώτο 45λεπτο. Όμως οι "κρύοι" Εσθονοί πρόλαβαν να μας κλείσουν στα καρέ μας και στο 40' μια καλή στιγμή με μια αδύναμη κεφαλιά του Ζενιόφ. Και οι Εσθονοί είχαν μία αναγκαστική αλλαγή στο 30' μετά τον τραυματισμό του Τενίστε από μαρκάρισμα του Οικονόμου.

Στην επανάληψη οι Εσθονοί μπήκαν δυνατά στο ματς πιστεύοντας πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Ένα σουτ του Ζενιόφ στο 58' το έβγαλε ο... ανενεργός για 55' λεπτά Καρνέζης που στο τελευταίο μισάωρο είχε αρκετή δουλειά. Μία απόφαση του Σκίμπε όμως, στο 61' να μην αφήσει τον Μήτρογλου να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε ο Μπακασέτας άλλαξε τη πορεία του αγώνα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σταφυλίδης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Εσθονών καθαρίζοντας το ματς.

Η Ελλάδα έριξε ρυθμό, αλλά οι Εσθονοί δεν τα παράτησαν και έψαξαν το γκολ της... τιμής. Εκεί μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης με φοβερές επεμβάσεις. Πρώτα στο 71' σε κεφαλιά του Πούρχε. Νέο σουτ του Ζενιόφ έβγαλε ο πορτιέρο της Ουντινέζε. Στο 82' ήταν σειρά του Βασίλιεφ να απειλήσει με σουτ αλλά και πάλι ο Καρνέζης απέκρουσε. Στο 83' ο Καλάστε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με προβολή έστειλε τη μπάλα προς την εστία αλλά και πάλι ο Καρνέζης έδιωξε. Η Ελλάδα όμως απείλησε και για τρίτο γκολ με φοβερό σουτ του Μάνταλου που σταμάτησε στο δοκάρι του Ακσάλου.

Τελευταία φάση στο ματς ένα σουτ του Βασίλιεφ έφυγε άουτ και η Ελλάδα με το 0-2 έκανε το 3x3 και με τέρματα 8-1 πάει στο σημαντικό ματς με τη Βοσνία.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ριμ): Ακσάλου, Τενίστε(30' Καμς), Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε, Μετς, Ντμιτρίγεφ(80' Μοσνίκοφ), Λουτς(70' Πούρχε), Βασίλγεφ, Μαρίν, Ζενιόφ

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος(7' Ταχτσίδης), Τοροσίδης(18' Οικονόμου), , Μανιάτης(86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016
Βοσνία-Κύπρος 2-0 
Εσθονία-Ελλάδα 0-2 
Γιβραλτάρ-Βέλγιο 0-6 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 8ος ΟΜΙΛΟΣ
1.Βέλγιο 9 
2.Ελλάδα 9 
3.Βοσνία 6 
4.Εσθονία 3 
5.Κύπρος 0 
6.Γιβραλτάρ 0 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Κύπρος-Γιβραλτάρ (19.00) 
Βέλγιο-Εσθονία (21.45) 
Ελλάδα-Βοσνία (21.45) 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.