Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων οι αγρότες


Με νέο γύρο κινητοποιήσεων «απειλούν» οι αγρότες κατά των μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017 και καλούν σε πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Λάρισα.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και επιβαρύνει με νέα βάρη τις πλάτες των αγροτών-κτηνοτρόφων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων».
Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, ο προϋπολογισμός «Εντείνει την φοροληστεία και σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29% ως 30000€ εισόδημα, 36% ως 40000€ και 45% σε μεγαλύτερο εισόδημα. Με τα πολυήμερα μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8670-9500€.
Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δις ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους αφού από 1/1/2017 θα επιβληθούν νέοι ειδικοί φόροι και τέλη στα καύσιμα κίνησης, την κινητή τηλεφωνία, τα τσιγάρα, καπνό και ηλεκτρονικό τσιγάρο, στον καφέ και από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Καταργήθηκε από τον Οκτώβριο η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες».
«Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα Μπλόκα και τις Επιτροπές Αγώνα στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσει τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας», καταλήγουν.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.