Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρηματοδότηση επέκτασης ΧΥΤΑ Αλμωπίας - Εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού



Τη χρηματοδότηση έργων για την «ολοκλήρωση και συμπλήρωση των υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (phasing)» στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σχετική πρόσκληση απευθύνεται στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά σε μια σειρά έργων για την ολοκλήρωση της επέκτασης και τη δημιουργία νέων υποδομών διάθεσης αστικών αποβλήτων που δρομολογήθηκαν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες νόμιμης διάθεσης υπολειμμάτων στις εξυπηρετούμενες περιοχές.

«Προχωράμε στη χρηματοδότηση με συνολικό προϋπολογισμό 32,3 εκ. ευρώ αναγκαίων υποδομών για την ασφαλή διάθεση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για έξι πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, που πλέον με διασφαλισμένη χρηματοδότηση μπορούν να υλοποιηθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ως το τέλος του 2023. Παράλληλα, μετά και την έγκριση του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ, νέα έργα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Πλέον μπορούν να προχωρήσουν οι τμηματοποιημένες (phasing) πράξεις, δηλαδή ώριμες υποδομές και έργα, όπως:

1.Επέκταση ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας (ΧΥΤΑ Αλμωπίας) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού.
2.Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Βορειοδυτικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
3.Επέκταση ΧΥΤΑ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
4.Στεγανοποίηση κυψελών 3 και 4 ΧΥΤΑ ΒΔ ενότητας Ν. Θεσσαλονίκης (ΧΥΤΑ Μαυροράχης).
5.Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων / Υπολειμμάτων 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Χαλκιδικής.
6.Επέκταση του υφιστάμενου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Θεσσαλονίκης, με την προμήθεια εξοπλισμού για την αύξηση της δυναμικότητας του και εργασίες αναβάθμισης του χώρου λειτουργίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.