Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ιστορική ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα (βίντεο)



«Γεια σας, καλησπέρα». Στα ελληνικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας... Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. .. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους», είπε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την έναρξη της ομιλίας του, τονίζοντας ότι ήθελε το τελευταίο ταξίδι του ως Πρόεδρος να είναι στην Ελλάδα.

«Όλοι ζούμε κάτω από το ίδιο φεγγάρι. Σε όλες τις κοινωνίες και τις χώρες υπάρχει περισότερο φιλότιμο, όπως λένε οι Έλληνες. .. Φιλότιμο. Το βλέπω κάθε μέρα και αυτό μου δίνει ελπίδα... Στο τέλος τα πάντα εξαρτώνται από μας. Ο πιο σημαντικός θώκος είναι αυτός του πολίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για την αλήθεια, την πίστη... Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νέα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Δείτε την ομιλία:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.