Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία η ενημερωτική διάλεξη στα Γιαννιτσά με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερωτική διάλεξη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του σχολείου και κατά τη διάρκεια της, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους – απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Ομιλητές της ημερίδας ήταν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ η θεματολογία που ανέπτυξαν αφορούσε κυρίως:
τη διάρθρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποστολή και τις καινοτόμες δράσεις τις,
τις μορφές διαδικτυακών εγκλημάτων,
το φαινόμενο του «Cyberbullying»,
τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,
την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου και
τα μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι η διάλεξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.