Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φυσικό Αέριο στην Πέλλα!




Ανικανότητα  βουλευτών – δημάρχων ή άλλες σκοπιμότητες;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νεοσύστατης Εταιρείας διανομής Αερίου (ΕΔΑ)  ορίζονται οι πόλεις από τις οποίες θα διέλθει το φυσικό αέριο σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας. Το σχέδιο περιλαμβάνει  πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και της Θράκης. Σε όλες τις περιπτώσεις συνδέονται με το δίκτυο οι πρωτεύουσες των Νομών και σε πολλές περιπτώσεις και άλλες πόλεις του. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις έχεις προβλεφθεί η μεταφορά φυσικού αερίου σε συμπιεσμένη μορφή ακόμη και σε ορεινές πρωτεύουσες νομών όπως το Καρπενήσι. 

Σκανδαλώδης εξαίρεση η πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας η Έδεσσα. Δυστυχώς αν η μελέτη προέβλεπε την πόλη αυτή, άμεσα θα εξυπηρετούνταν οι πόλεις των Γιαννιτσών και η πόλη της Σκύδρας. Ας παραλληλίσουμε το παράδειγμα των πόλεων Βέροιας και Αλεξάνδρειας του όμορου Νομού για να βγάλουμε συμπεράσματα. Φυσικά τότε ευκολότερα η Αλμωπία θα μπορούσε να ενταχθεί στις πόλεις που θα εξυπηρετηθούν με συμπιεσμένης μορφής φυσικό αέριο. 

Έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού, απουσία πίεσης εκ μέρους των τοπικών αρχόντων Βουλευτών – Δημάρχων, ένα έργο πνοής παραμένει κολοβό, περιοριζόμενο σκανδαλωδώς σε μια μόνο πόλη του Νομού. Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις πρώτα καλυπτόταν η Έδρα του Νομού και ταυτόχρονα και άλλες μεγάλες πόλεις δίπλα της, κάτι που δεν ισχύει στην δική μας περίπτωση. 

Αξιότιμοι άρχοντες του Τόπου αυτού μη μένετε αδρανείς και αδιάφοροι σε ένα έργο ΣΤΑΘΜΟ που θα τροφοδοτήσει ενέργεια την περιοχή μας τις επόμενες δεκαετίες. Η δράση ή η αδράνειά σας θα «βαθμολογηθεί» από τους πολίτες αυτού του τόπου.  
Και να ξέρετε θα είναι ακριβοδίκαιοι στο «τίμημα» που θα σας «πληρώσουν» αν μετά την Εγνατία Οδό  στερηθούν και αυτό το μεγαλεπήβολο έργο. 
Καλλικράτειος 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Καλά ρε παιδιά σοβαρευτείτε. Ο Δήμαρχος Έδεσσας να διεκδικήσει την σύνδεση; Για αστείο το λέτε. Περιμένετε να δει μακριά σαν πολιτικός; Αν έρθουν στην Έδεσσα και δουν τα τελευταία έργα του όπως τα κοντέινερ στους καταρράκτες, το μπάλωμα ασφάλτου στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και μπροστά στην Αγία Σκέπη, το ξενοδοχείο Ξενία καταφύγιο αδέσποτων σκύλων και πολλά άλλα, θα καταλάβουν τι παίζει. Όσο για τους Βουλευτές. ΑΥΤΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μην χτυπάτε τον Μ. Αλέξανδρο, τον άντρα, τον ηγέτη, τον δήμαρχο της καρδιάς μας, αυτός θα φυσήξει και θα γεμίσει ο δήμος φυσικό αέριο.

      Διαγραφή
  2. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη6 Φεβρουαρίου 2017 στις 8:55 μ.μ.

    To δίκτυο φυσικού αερίου θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την χώρα, φυσικά θα επεκταθεί στην πορεία και στις άλλες πόλεις της Πέλλας. Η ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ έχουν δεσμευτεί για αυτό με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι πολίτες της χώρας πρόσβαση σε φτηνό καύσιμο. Σε αυτή την φάση θα καλυφθούν μεγάλες πόλεις με "εύκολη" όδευση αγωγών πέριξ της Θεσσαλονίκης ( όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία). Ο βουλευτής ( ενασχολούμενος επαγγελματικά αλλά και πολιτικά σε ενεργειακά θέματα) έχει συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους το θέμα αυτό και έχει σχετικές διαβεβαιώσεις. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η εξάπλωση του δικτύου φυσικού αερίου παντού.
    Όσον αφορά την Εγνατία η ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και των πολιτικών παραγόντων της Πέλλας ( όπως δυστυχώς και της τοπικής κοινωνίας σε κάποιο βαθμό) είναι τεράστια. Ο παραγοντισμός και οι πελατειακές σχέσεις ( με κυρίαρχες τις προσωπικές εξυπηρετήσεις της προσωπικής και κομματικής "πελατείας") άφησαν την Πέλλα πολύ πίσω όταν οι οικονομικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες ( "όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα"). Τώρα είναι δύσκολα αλλά και στα δύσκολα η πολιτική της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας περιλαμβάνει πρώτιστα την άρση της συγκοινωνιακής της απομόνωσης. Η λογική της ισοπέδωσης των ευθυνών σε όλους είναι ακριβώς υστερόβουλη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών. Ευτυχώς, δεν είμαστε με τίποτα όλοι ίδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγότερα θα θα θα. Ασφαλώς δεν είστε όλοι ίδιοι. Άλλοι κοροϊδεύουν τους πολίτες και υφαρπαζουν την ψήφο τους και άλλοι μοιράζουν ανεκπληρωτα θα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται. Ο ιστορικός θα κρίνει τελικά το συνολικό σας έργο και όχι τις ανεκπληρωτες υποσχέσεις σας

      Διαγραφή
    2. Αν δεν σας κάνανε υπόδειξη - παρατήρηση στο άλλο θεμα σχετικα με τον δρόμο που ΘΑ επαναμελετησετε κλπ
      Θα το περνουσατε στο ντουκου το Θεμ με το αέριο.
      Δείτε και λίγο τι ώρες ανεβηκε το κάθε θέμα και πότε έγιναν τα σχόλια.
      Πιαστηκατε στον ύπνο και ειπατε < να πούμε και μια παπατζα για το αέριο, τόσες και τόσες έχουμε πει,μια παραπανω δεν βλάπτει >
      Είναι πασιφανές λοιπον οτι είσαστε έκθετοι και με μάρτυρα το ρολόι

      Διαγραφή
    3. NA KAI O MAINTANOS POU OLA TA SFAZEI OLA TA MAXAIRONEI
      RE SIFAKI PARTO APOFASI KAI ESY KAI H NTORKA
      TELOS O SYRIZA STHN PELLA BOYLEFTIKI EDRA DEN XANABLEPETE
      GYRNA STO PIGADI SOU

      Διαγραφή
  3. Τουλάχιστον θα έρθει μέχρι τα Γιαννιτσά. Είναι μια καλή αρχή κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρευτειτε εκεί στο γραφείο του Σηφακη. Η εδεσσα είναι μικρή πόλη; Η πρωτεύουσα είναι ΜΕΓΑΛΗ ακόμη και πληθυσμιακα μικρότερη από τα Γιαννιτσά. Ούτε το άρθρο δεν διαβάσατε και βιαστηκατε να απαντήσετε σε σχόλιο!!!!! Όπως όλοι εμείς οι πολίτες. Κρατήστε επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υποδομή υπάρχει? η θα πρεπει να ξηλωθει όλος ο πεζόδρομος? λέω εγω τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απάντηση του Γραφείου του κ. Σηφάκη είναι μνημείο κοροΐδίας του Εδεσσαϊκού λαού (που βέβαια έχει αποδείξει ότι είναι διαχρονικά το πιο εύκολο θύμα σε όλο τον Νομό.)

    1) Ο βουλευτής μας ενημερώνει - χωρίς αιδώ! - για την "δέσμευση της ΔΕΣΦΑ και την ΔΕΠΑ να αποκτήσει φυσικό αέριο όλος ο Ελληνικός λαός!!. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φέρει και θάλασσα ... αλλά το οικονομοτεχνικό σχέδιο δεν της βγαίνει; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

    2) Ο βουλευτής μας ενημερώνει για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ που σε αυτή την φάση όπως είναι γνωστό σε όλους ΔΕΝ περιλαμβάνει την Έδεσσα. Τον ευχαριστούμε για την ενημέρωση...

    3) Ο βουλευτής ουσιαστικά ομολογεί ότι συμφωνεί με τον παραπάνω στρατηγικό σχεδιασμό, γιατί αφελώς καυχιέται ότι "ασχολείται πολιτικά και επαγγελματικά σε ενεργειακά θέματα". Άρα έχει τεχνική γνώση του θέματος, και δεν φαίνεται να έχει κάποια ουσιαστική διαφωνία! Αν ήταν π.χ. αγρότης σας τον Τζαμτζή θα του συγχωρούσαμε την ασχετοσύνη. Αλλά τώρα, που είναι οι πολισχιδείς τεχνικές αναλύσεις που με τόση λεπτομέρεια έχει παρουσιάσει για τις ανεδαφικές προτάσεις του για τον σιδηρόδρομο;

    4) Τέλος, κάνει και τον γνωστό συμψηφισμό "φταίνει οι προηγούμενοι", και νομίζει ότι έκανε καλά την δουλειά του..

    Αν γίνονταν αυτά σε οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός της Έδεσσας, δεν θα μπορούσε να ξαναπατήσει το πόδι του.

    Αλλά εδώ ,this is Edessa mpre..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιντε μπρε αρκούδες ξυπνηστε από το αιώνιο ύπνο σας. Ακόμη και ο βουλευτής σας κοροιδευει. Καλά ο αρχηγός μπροστά από αυτές σαλαγαει τα πραιτα

      Διαγραφή
  7. Κοιμησα τα παιδιά να κάνουν ησυχία μη ξυπνησουν οι δημαρχοι και οι βουλευτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τον στρατηγικό σχεδιασμό η τζακρη όταν ήταν υπουργός ενέργειας τον έκανε. Μη πάτε μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια Πρωτευουσα και κουραφεξαλα ειστε ενα μικρο χωριο και αυτο δεν θα αλλαξει οτι και να κανετε
    οτι και να λετε. Δημοσιοι υπαλληλοι και μονο αυτο σας σωζει τεμπελχαναδες και αργομισθοι
    αποδειξη ειναι πως ουτε βουλευτη ουτε περιφερειακο συμβουλο ουτε τιποτε δεν μπορειτε να εκλεξετε παρ ολο που ειστε κλειστοφοβικοι στην μικρη αοσμη και αχαρη κοινωνια σας. Κομπλεξικοι και ανασφαλείς μια ζωη φοβαστε και την σκια σας, μικροψυχοι και ανευθυνοι, αγοραφοβικοι και μονοχνωτοι. Αυτοι ειστε εδώ δτην Εδεσσα
    και μην βιαστειτε να με βρισετε ως Γιαννιτσιώτη γιατι δεν ειμαι, εδω μαζι σας μενω αρκετα χρόνια λογω δουλειας και φυσικα ανωνυμα μιλαω γιατι θα μενω αρκετα χρονια ακομα μαζι σας. Αντε Γεια και ελπίζω να μην με κοψει η λογοκρισια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι φίλε μου. Τέτοιοι ανύπαρκτοι είναι και αυτοί που ψηφίζουμε στο Δήμο. μην περιμένεις επίπεδο και δημόσιες σχέσεις. Εδώ οι δήμαρχοι λειτουργούν έχοντας παιδιά και αποπαίδια. καλά όποιοι διαφωνούν μαζί τους σε θέσεις και απόψεις δεν συνδιαλέγονται μαζί τους αλλά σαν τις "κατινίτσες" τους κάνουν "μούτρα". Μέχρι εκεί είναι.

      Διαγραφή
    2. είπε ο γιαννιτσώτης, που ντρέπεται να πει απο που ειναι και κρυβεται κατω απο τον μανδυα του ξενου!εσυ αλήθεια τι είσαι? τεμπελχανας? αργόμισθος, η δημόσιος υπάλληλος?

      Διαγραφή
  10. Εκεινος ο δήμαρχος εδεσσας ανυπαρκτος. ουρά των βουλευτων αλλά και μαλωμένος μαζί τους. περιμένετε να διεκδικήσει κάτι για τη πολη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.