Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β ΄ Παγκοσμίου Πολέμου



Ολοκληρώθηκε, από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου – Κορδελιού. Μετά την προπαρασκευή και το σήμα της αστυνομίας ότι ολοκληρώθηκε η εκκένωση της περιοχής από κατοίκους, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχειρηση απενεργοποίησης. Ακολουθούν τα στάδια της μεταφοράς της και της εξουδετέρωσής της στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

 “Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.