Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σιδηρόδρομος: Το έργο «μπαίνει στις ράγες» και δίνει πνοή ανάπτυξης στην Πέλλα (βίντεο)


Σύσκεψη ιδιαίτερης σημασίας στα Γιαννιτσά με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επιστημονικών  παραγόντων, στελεχών του ΟΣΕ, εκπροσώπων φορέων της Π.Ε. Πέλλας και μελών της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηρόδρομο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στις 5.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη, κατά την οποία παρουσιάστηκε -για πρώτη φορά δημόσια- η Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της προαστιακής περιφερειακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση της γραμμής προς την Αλμωπία, αλλά και οι εξελίξεις για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας του προτεινόμενου δικτύου. 
Ήταν «μια ευκαιρία για να διατυπωθούν απόψεις για το έργο από όλους τους εμπλεκόμενους, και να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα όχι μόνο της Πέλλας αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα των Μεταφορών, που απαιτεί συνεργασία και ακριβή προγραμματισμό», όπως τόνισε και η διοργανώτρια βουλευτής, στον χαιρετισμό της. 

Θ. Τζάκρη: «Η κυβέρνηση βάζει τις ράγες το έργο και δίνει πνοή ανάπτυξης στην Πέλλα και στην ευρύτερη περιοχή»

Την εκδήλωση άνοιξε η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη η οποία, αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους, υπογράμμισε ότι «στη συνείδηση όλων μας, το έργο αυτό έχει ιδιαίτερα αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να συνεισφέρει μόνο στη μετακίνηση εργαζομένων και επιβατών από και προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα δώσει την ευκαιρία και σε ανθρώπους που δε θα έρχονταν στην Πέλλα, να την επισκεφτούν. Μάλιστα, η άμεση πρόσβαση επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη θα τονώσει την τοπική οικονομία ισόρροπα, αφού η γραμμή προτείνεται να περάσει και από τους τέσσερις Δήμους». 

Η βουλευτής επισήμανε με έμφαση ότι «η σημερινή Κυβέρνηση βάζει τις ράγες για να  τρέξει το έργο αυτό στο συντομότερο δυνατό χρόνο και να  δώσει πνοή ανάπτυξης στην Πέλλα και στην ευρύτερη περιοχή» και πρόσθεσε: «Το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση της Προμελέτης του έργου. Γνωρίζουμε ότι απαιτούνται κι άλλες συμπληρωματικές ενέργειες, για αυτό είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία. Άλλωστε, και η προμελέτη θα απαιτήσει χρηματοδότηση για την οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις ώστε να εξασφαλιστεί εγκαίρως και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος». Επίσης, συνέχισε, «θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη και θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προιόν σε μια διαδρομή: από την Πέλλα με τη δυνατότητα στάσης κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στα Γιαννιτσά με τα οθωμανικά μνημεία, στη Σκύδρα με τον σιδηροδρομικό σταθμό του Α’ παγκοσμίου πολέμου, στην Έδεσσα με τους καταρράκτες (και τον Αγ. Αθανάσιο) και τέλος, στην Αλμωπία με τον ορεινό και ιαματικό πλούτο της». 

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Ο.Σ.Ε. Γιώργου Αποστολόπουλου, που επισήμανε ότι η παρουσία του στην σύσκεψη έχει «συμβολικό χαρακτήρα καθώς, όπως είπε υποδηλώνει το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς την Δυτική Μακεδονία μέσα από την Πέλλα, τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και την Αλμωπία».

Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση, κατά σειρά, ο αντιπεριφερειάρχης  Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας (εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη) Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλος, οι δήμαρχοι Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς, Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ισόρροπης ανάπτυξης στη χώρα μας, καθώς και για τα μεγάλα οφέλη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Πέλλας μέσω Γιαννιτσών για την ασφάλεια αλλά και την μεταφορά των προϊόντων, που θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την περιοχή μας. 
Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε η εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πέλλας, Μαρία Γκιουζέπη.

Ποιες περιοχές περιλαμβάνει η χάραξη της γραμμής

Στο σημαντικότερο μέρος της ανοιχτής σύσκεψης, ο τοπογράφος του Ο.Σ.Ε. Σπύρος Παπανδρεάδης παρουσίασε την Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της προαστιακής περιφερειακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση της γραμμής προς την Αλμωπία. 
Η χάραξη προβλέπει την σύνδεση με την υπάρχουσα γραμμή από το Άδενδρο ή από τη Γέφυρα (με πιθανότερη λύση την πρώτη) που φθάνει στη Χαλκηδόνα. Στη συνέχεια η χάραξη περιλαμβάνει διαδοχικά τα Κουφάλια, την Πέλλα (βόρεια πλευρά), τη Νέα Πέλλα, τα Γιαννιτσά (νότια πλευρά, κάτω από την Εθνική οδό), τα χωριά Καρυώτισσα- Γαλατάδες- Κρύα Βρύση- Δάφνη και Σκύδρα. Από εκεί η γραμμή θα συνεχίζεται προς την Άψαλο με κατάληξη την Αριδαία. 
Σταθμοί θα δημιουργηθούν στα Γιαννιτσά, κάτω από την Εθνική Οδό που θα είναι το 27ο χλμ της επέκτασης σιδηροδρομικής σύνδεσης, στη Σκύδρα, που θα είναι το 51ο χλμ της γραμμής και στην Αριδαία. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στη Σκύδρα θα δημιουργηθεί ο μοναδικός σιδηροδρομικός κόμβος στη χώρα καθώς ο προαστιακός θα συνδεθεί με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο! 

Τέλος, τις εξελίξεις για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας παρουσίασε ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.  Χ. Πυργίδης.
Ακολούθησε διάλογος και κατάθεση προτάσεων από τους εκπροσώπους φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με κοινό αίτημα όλων των παραβρισκόμενων, το έργο επιτέλους να υλοποιηθεί και να μην παραμείνει σε αυτό το στάδιο. Φορείς που εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, τα Εργατικά Κέντρα Γιαννιτσών, Έδεσσας και Αλμωπίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Πέλλας, η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες κ.λ.π. 

Η εκδήλωση σε κάθε περίπτωση κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη και ιδιαίτερης σημασίας, αφού εκτός από την πρώτη παρουσίαση της χάραξης της προαστιακού σιδηροδρόμου, έγινε η ανάλυση των επόμενων βημάτων προς την υλοποίηση του προτεινόμενου δικτύου. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσίαση μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ!!!!...ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΤΩΧΩΠΟΛΙΤΩΝ (ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ!) -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΕΞΟΥΣΙΕΣ", ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΕΡΓΑ (!!!) ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΔΟΥΛΟΥΣ" -ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ- ΠΟΛΙΤΕΣ!!!-... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ "ΦΙΛΟΙ"-ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΑΣ?????? ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΥΡΑ ΝΤΟΡΑ (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!)?????...ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ...ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ???? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ????... ...ΕΔΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ 5 ΛΑΚΟΥΒΕΣ, 10 ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΡΑΙΝΑ???..ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΤΑΧΕΙΑΣ -ΜΕ ΤΡΕΝΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΤΩΧΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ!!!!!!!!!!! ΣΑΣ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ...ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΣΟΥΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΤΡΑΙΝΟΥ......"ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες παιδι μου ; μαζευτηκαν ολα τα ψωνια ,οτι πιο αντιπαραγωγικο κηφηναριο εχει ο νομος Πελλας,μαζι με τους τυχαρπαστους,ανεπαγγελτους πολιτικους παραγοντες,δημαρχους, βουλευτες,να γιορτασουν αλλη μια φιεστα! Αντι να κοιταξουν να ολοκληρωθει ο οδικος αξονας Εδεσσας -Θεσ/νικης, να συντομευεται η ταλαιπωρια,εμπορων, επαγγελματιων ,μεταφορεων,ιδιωτων απο Φλωρινα μεχρι Θεσ/νικη,καθονται και χασκογελουν! Αλλα απο αυτους κανεις,μα κανεις δεν συμμετεχει σε καμμια παραγωγικη διαδικασια,ουτε του πρωτογενους,ουτε του δευτερογενους τομεα,για να καιγεται ο κωλος του απο το κοστος μεταφορας προιοντων και αγαθων: Θελουν τραινακι τα "μωρα" για να πηγαινουν για καφε, στην Αριστοτελους, στο ΚΟΣΜΟΣ, στην Παραλια! Να τους παρεις με καμμια βρεγμενη μανελα! Κυριε Σηφακη μηπως θα περασει κι απο το Δαμιανο Γιαννιτσων το τραινακι της Καρατζιοβας; Τωρα που εκανες κι εκει Τ.Ο. Συριζα,ισως τους το χρωστας! ας καμει κι εκει μια σταση!

      Διαγραφή
  2. η Αλμωπια φυσικο αέριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζουμε όλοι ποια είναι τα πρόσωπα της πρωτοβουλίας για την δημιουργία του "σιδηροδρόμου" και σε ποιον χώρο ιδεολογικά, συγνώμη κομματικά ανήκουν. Τα στρατευμένα λοιπόν αυτά παιδιά όπως και κάθε στρατευμένο σε οποιοδήποτε κόμμα παιδί παίρνουν κάθε φορά εντολή από τους προστάτες τους και αυτοί με τη σειρά τους από τα μεγάλα τους αφεντικά να σπρώξουν το θέμα. Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήδη το Μετρό Θεσσαλονίκης (τρύπα του Κούβελα) και ο μετροπόντικάς του ξεκίνησε με σκοπό να συναντήσει το έργο της Τζάκρη και των συν αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι ΣΑΝΟ δίνετε στον κοσμάκη ντροπή και αίσχος μες στα ψέματα και οι δύο ψεκασμένοι βολευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτε επί τέλους θα ανακοινώσουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας από κοινού οι βουλευτές με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί οι τακτικισμοι θυμίζουν άλλες εποχές και τέλος πάντων δεν έχουν καμιά σχέση την σημερινή κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τι περιμενεις; να συντονιστουν οι κυβερνητικοι βουλευτες με την Νομαρχιακη Επιτροπη Συριζα; Ποση εξουσια και ισχυ εχει η Νομαριακη επιτροπη; 'Η μαλλον καλυτερα ποσα περιθωρια πρωτοβουλιας της δινουν οι βολευταδες; Την θελουν ελεγχομενη,"νεροκουβαλητη" για να επιτυγχανουν τους προσωπικους τους στοχους ,η τις πολιτικες τους επιδιωξεις! Π,χ. Ο Σηφακης αφου του μαζεψαν ψηφους στα Γιαννιτσα, τα μελη της Τ.Ο. Συριζα Γιαννιτσων,,οργανωσε Τ.Ο στο Δαμιανο με "νεα" μελη για να εκλεγει ατομο της αρεσκειας του ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ,,καπελωνοντας οσους δεν θα ξαναχρησιμοποιησει απο την Τ.Ο. Γιαννιτσων,η, μαλλον για να την αποδυναμωσει! Φυσικα αυτο θα αποδειχτει μπουμεραγκ εναντιον του ,σε καποια στιγμη οι Γιαννιτσιωτες θα του το ανταποδωσουν ! Ετσι λειτουργουν τα πολιτικα,κομματικα παραΣΚΗΝΙΑ!.

      Διαγραφή
  6. Δεν καταλαβαίνω γιατί βλέπετε όλοι τόσο αρνητικά ένα τέτοιο έργο.Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τι λένε τα κόμματα ούτε οι βουλευτές,δεν συμφωνείτε όμως ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο αν αυτό ποτέ γίνει?Γιατί πάντα να είμαστε τόσο αρνητικοί και μόνο να κραζουμε...??Δεν επρεπε όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι πολίτες να απαιτήσουμε ένα τέτοιο έργο και να μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια και άνεση σε ένα τέτοιο δίκτυο??Πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάμε με διαφορετικό μάτι και αισιοδοξία και να ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον,όχι πάντα όλα μαύρα.Αα και με την γκρίνια μόνο δεν κατάφερε κανείς ποτέ τίποτα,αν δεν απαιτείς,δεν θα πάρεις και ποτέ τίποτα.
    Ένας πολίτης που πλέον δεν ζει στα Γιαννιτσά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mόνο ο Δήμος Αλμωπίας έλειπε μάλλον δε μας ενδιαφέρει και πολύ, είχαμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε να τρέξουμε σε κανένα γλέντι για φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ : "ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ,...(ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...άκου τι είπε!!!)... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ)...ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ, ...ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΑ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΤΡΕΝΑΚΙ"(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Νομός έχει πιάσει πάτο σε όλα τα επίπεδα.Μηδεν σας λέω.Σε όλα τα επίπεδα.Όλη η ποιότητα έχει μετακομισει, μεταναστευσει αλλού.Ξυπνηστε βρε όσοι μεινατε.Φωνάξτε.Διεκδικήστε.Τίποτε? Υπνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλμωπία: ούτε Εγνατία, ούτε φυσικό αέριο, ούτε στρατός ούτε έξτρα επίδομα θέρμανσης.Ζήστε κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε Μπίνο βγες και λίγο έξω από το Γαρέφι μπας και ξεψαρώσεις λίγο...Ή δεν είχες οδηγό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον φίλο 5 14.Ευκαιρίες υπάρχουν ειδικά μέσα στη κρίση,συμφωνώ υπάρχουν σημαντικότερα θέματα να λύσουμε,αλλά αν θες ανάπτυξη στον τόπο σου διεκδικείς.Το τρένο είναι λύση,καθώς πολλοί περισσότεροι θα το χρησιμοποιούν,είτε πολίτες είτε επιχειρήσεις,όσες έχουν μείνει φυσικά και φυσικά θα μας τονώσει τουριστικά.Τι εννοώ?Μέχρι 20 χρόνια πριν κάτι λουτρά και κάτι Άγιοι Αθανάσιοι τους ξέραμε μόνο εμείς οι πολύ κοντινοί,τώρα αρχίζουν και τα γνωρίζουν όλο και περισσότεροι και γνωρίζοντας ότι όλα αυτά θα έχουν καλή σύνδεση,θα αρχίσουν να τα προτιμούν.Πρέπει να μάθουμε σαν λαός να δημιουργούμε ευκαιρίες,όχι να τις περιμένουμε ουρανοκατέβατες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραίνο Θεσσαλονίκη Αριδαία
      Άλλο τραίνο Αριδαία Λουτράκι
      Και τελεφερίκ για Καϊμακτσαλάν...


      Μήπως νομιμομοποιησατε τον μπαφο και έχετε ομαδική ζαλάδα?



      Μιλάς για μεταφορά πολιτών
      Τοσα χρόνια που δούλευα και δουλεύω στην Έδεσσα, οι επιβάτες δεν ξεπερνούσαν τους 10/15.
      Αυτοι είναι ικανοί να κρατησουν σιδηρόδρομο?
      Και άντε και έγινε ως Αριδαία.
      Για να υπάρχει προοπτική πρέπει ικανός αριθμός πολιτών να ταξιδεύει καθημερινά για Θεσσαλονίκη για εργασία.
      Που είναι ανύπαρκτη.
      Για ψώνια στην χάση και την φέξη με τα λιγοστά που έχει ο καθένας θα τρέξει στην Θεσσαλονίκη?
      Πάνε τα χρόνια που πηγαίναμε αυθημερόν για καφέ.
      Και πάμε στις επιχειρήσεις.
      Όπως ανέφερες είναι λιγοστές.
      Εγώ θα έλεγα οτι είναι ελάχιστες.
      Και αυτές είναι εποχιακές.
      Αρα το κοστος παλι είναι υψηλό για να είναι λειτουργικός και κερδοφορος ο σιδηρόδρομος.
      Άρα
      Τι μας μένει?
      Μικρό πολιτικά οφέλη και βολεμα κάποιων οικείων στις μελέτες η στα έργα που μετα απο λίγο καιρό θα αραχνιασουν και θα μείνουν κάποιοι να πληρώνονται.

      Κάντε κάτι σοβαρό.
      Τέλειώστε τον ημιτελή δρόμο για Θεσσαλονίκη ώστε σε περίπτωση ανάγκης να πηγαίνουμε γρήγορα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να γλιτωνουμε απο τα τοπικά σφαγεία ( έτσι όπως τα κατάντησαν κάποιοι )
      Κάντε προσπαθεια μπας και ερθει κανένα φυσικό αέριο και σωθεί ο κόσμος και αφήστε τις παπατζες

      Διαγραφή
    2. ΜΑΚΑΡΙ!!!...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ -πχ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ- ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ"? ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η' ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΩΤΟΔΩΣΟΥΝ? ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΠΑΝΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (ΦΑΓΗΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ)!!! ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ (ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ, ΛΟΥΤΡΑ ΚΛΠ) ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ 20-30 ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ)...ΑΠΛΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ....ΑΥΤΟΙ -ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ...ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ (ΕΝΩ πχ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ), ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΔΩΣΑΜΕ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ (ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ) ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!...ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ (ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΔΩΣΟΥΜΕ"), ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ....ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΛΑ....

      Διαγραφή
    3. Για τον φίλο 7 09,δεν διάβασες τι είπα.Λέω λοιπόν, τις ευκαιρίες θα τις δημιουργήσουμε εμείς,μου λες ότι μεταφέρονται καθημερινά 10-15 άτομα,φυσικά θα μεταφέρονται τόσοι,ολόκληρο κύκλο κάνει το τραίνο από την ημαθία,φαντάζομαι και περισσότερο χρόνο από τα κτελ,κι εγώ να ζούσα στην έδεσσα,λεοφωρείο θα έπαιρνα.Επίσης,ναι, από τη στιγμή που θα γίνει το τραίνο θα αυξηθούν οι επιβάτες,καθώς περίπου 70000 δήμος,αυτός της πέλλας,θα ενταχθεί στο δίκτυο και θα αυξήσει τον αριθμό των επιβατών...Επίσης,το τραίνο αν πάει αριδαία,δεν θα πάει στο πόζαρ,λογικά θα υπάρξει από εκεί δρομολόγιο με λεωφορείο που θα μεταφέρει τον κόσμο στα λουτρά(λεγόμενες συνδυασμένες μεταφορές).Πάμε στις επιχειρήσεις και εκεί ισχύει το ίδιο,αν δεν φτιάξεις,πως θα δώσεις κίνητρα να δημιουργήσεις επιχειρήσεις και να ενισχύσεις τις υπάρχουσες?Σκέψου η μεταφορά αγαθών με τραίνο και δη ηλεκτροκίνητο είναι κατά πολύ φθηνότερη από τα φορτηγά.Φυσικά συμφωνώ ότι γίνονται παιχνίδια βολέματος και συμφέροντος,στην Ελλάδα ζούμε,εγώ τονίζω τα οφέλη που θα είχε ένα τέτοιο έργο και τίποτα παραπάνω,ούτε εκπροσωπώ κανέναν ούτε τίποτα.Τώρα για τον δρόμο,ο δρόμος πόσα θέλει ξέρεις για να γίνει?220 εκατομμύρια...Το τραίνο ξέρεις πόσο?120...Φυσικά θέλω να γίνουν και τα δύο αλλά ειδικά αυτή τη περίοδο, η ΕΕ δίνει βαρύτητα σε έργα σταθερής τροχιάς και δεν προορίζει πόρους για δρόμους, καθώς αυτοί έπρεπε να γίνουν τα 30 χρόνια που είμαστε στην ΕΕ και εμείς,χτίσαμε ελάχιστους και πολλά τα φάγανε σε μίζες.Άρα πιο εύκολα θα βρεις χρηματοδότηση για να κάνεις τραίνο,παρά δρόμο...
      Για τον φίλο 7 48. Τουρισμό όταν λέμε εννοούμε αρχικά εσωτερικό,δεν μπορείς από την αρχή να προσελκύσεις από το εξωτερικό.Και παρ'όλη την κρίση πίστεψε με τα τελευταία χρόνια ο βόρας και το πόζαρ έχουν ανέβει πάρα πολύ σε ζήτηση σε ταξιδιωτικά πρακτορεία ανά ολόκληρη τη χώρα.Χτίζοντας λοιπόν ένα τέτοιο μέσο,τους μειώνεις το κόστος,τους φέρνεις πιο κοντά και θα αρχίσουν να σε προτιμούν σταδιακά από άλλους προορισμούς.Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο πλήρους ανταγωνισμού και πρέπει να μάθουμε σαν Έλληνες να μπούμε και εμείς σε αυτό το παιχνίδι(πολλές ιδιωτικοποιήσεις καλώς γίνονται,όπως αυτή με τα τραίνα,αρκετές ζημιές κάνανε όλα αυτά τα χρόνια,ας δούμε ο ιδιώτης και δη ο Ιταλός,πως θα τα αξιοποιήσει).Υπάρχουν και άλλες που διαφωνώ,όπως το νερό και το ρεύμα,αλλά στο χέρι μου δεν είναι,απλά άποψη εκφέρω...

      Διαγραφή
  13. ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ Η ΝΤΟΡΚΑ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΣΕΙ ΕΝΟΨΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω 30 χρονια καλυτερο βουλευτη απ τη Ντορα δε θυμαμαι πάντως.Πονάει ε?

      Διαγραφή
  14. Όχι άλλα έργα μας καταστρέψατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενα μεγάλο μπραβο στην τζάκρη!!! πραγματικα μας έλυσε όλα τα προβλήματα. Ειδα ότι φορτηγά άρχισαν να μεταφέρουν τις πρωυες ράγες. Πιστευω ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες,Εγώ παω να κοψω τα πρωτα εισητήρια για Γιαννιτσα θεσσαλονίκη με τον προαστιακό. Εάν μαθεις τελικά να δουλέυεις τον κοσμο όλα μπορείς να τα κανεις. Τα φουγάρα είναι αναμένα ο προαστιακός σε λειτουργία το δικαστικό μέγαρο της Εδεσσας έτοιμο να δεχτεί τις πρωτες δίκες Ο δρόμος για θεσσαλονίκη ειναι σε λειτουργία με δύο λορίδες ανα κατευθυνση.Το φυσικό αέριο έτοιμο και έχει συμβάλλει στην αναπτυξη της περιοχής μας ....τι να πει κανεις για αυτην την κοροιδία που μας ταίζει η κυρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠΑΚΙΑ ΜΑΣ {ΑΠΟ PORCHE- MERCENDES KAI ΠΑΝΩ} ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΗΓΕ 1.70 ΕΥΡΩ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Η Ν.Δ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ- ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ- ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ- ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ- ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΡΟΛΟΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ!...ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΚΑΪ-S...ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡ(-ΟΥΜΕ)-ΕΙΤΕ!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.