Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολική καταστροφή σε δενδρώδεις καλλιέργειες από τον παγετό στον ορεινό όγκο της Πέλλας (φωτο)




Εκτεταμένες φαίνεται ότι είναι οι ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν από τον παγετό σήμερα, χθες και προχθές, κυρίως σε καλλιέργειες κερασιών και σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πέλλας (Αλμωπίας και της Έδεσσας).

Σύμφωνα με παραγωγούς, ο παγετός αυτών των ημερών έχει προκαλέσει μεγάλη απώλεια παραγωγής, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάνει ακόμη και το 100%, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την περιοχή του Αρχαγγέλου Αλμωπίας. 

Οι παραγωγοί ζητούν να γίνει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να δοθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν απώλεια παραγωγής και εισοδήματος. 

«Πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου και όλων των παραγωγών είναι η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρχει επαρκής κρατική χρηματοδότηση, να ασφαλίζει από όλα τα ζημιογόνα αίτια και τις νόσους και να αποζημιώνει την παραγωγή και τις ζημιές στο κεφάλαιο στο 100%», σημειώνουν οι αγρότες.

Όπως ανακοινώθηκε πάντως από το γραφείο της βουλευτή Θεοδώρας Τζάκρη, την Παρασκευή 28 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπές θα επισκεφθεί την Πέλλα και θα περιοδεύσει στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

29 comments:

  1. Τα ίδια και σε περιοχές του δήμου Βεγοριτιδας. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άντε αρχίστε την κλάψα το δούλεμα τον εκτιμητών 10 φορές στο ίδιο χωράφι εκεί? στα ορεινά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ σε θέλω Τζακρη-Σηφακη . Όλα τα άλλα είναι αερολογιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως να εισται ποιο τυχεροι. Γλιτωσατε τα υπόλοιπα μεροκαματα. Εμείς στον καμπο που ημαστε φουλ ροδακινα, βερυκοκα κ.τ.λ. νομιζετε οτι θα παρουμε παραπανω ( εαν δεν εχουμε κανένα χαλάζι) με τα δίπλα μεροκαματα;;;; Εσεις απο τώρα " διακοπες", ουτε πολλα( εως ελαχιστα) ραντισματα, ουτε μεροκαματα, ουτε πολλα καύσιμα ουτε φορο ουτε ΕΦΚΑ ουτε τιποτα. Μήπως σας ηρθε βουτυρο στο ψωμι σας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε πας καλα???Ας εχουμε παραγωγη και ολα θα βγουνε και εφκα και φαρμακα και μερομακατα.Μακαρι η ευχη σου του χρονου να γινει πραγματικοτητα

      Διαγραφή
    2. ΧΑΜΈΝΑ ΤΑ ΈΧΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΤΣΑΜΠΑ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ ΠΆΝΩ ΣΤΟΝ ΠΌΝΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΏΝ ΠΟΥ ΈΠΑΘΑΝ ΖΗΜΙΑ. ΕΣΎ ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΈ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΗΜΙΆ ΝΑ ΒΓΑΊΝΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ?

      Διαγραφή
    3. Μήπως να σε κοιτάξει κανένας γιατρός;

      Διαγραφή
    4. ουτε τον διαολο να δω ουτε τον σταυρο μου να κανω...

      Διαγραφή
    5. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΕΙΜΑΙ !!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ..... ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΓΑ ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΙΝΕΣ,,,,,,

      Διαγραφή
    6. Είσαι αροστος στο μυαλό σίγουρα δεν είσαι αγρότης από την ζημία κέρδος δεν έχει στον Αρχάγγελο κλαιμε Όλοι εμείς θέλουμε παραγωγή δεν θέλουμε διακοπές πρόεδρος Αρχάγγελου πες κι εσύ ποιος είσαι αν έχεις κακαλα

      Διαγραφή
    7. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΝΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑ ΡΩΤΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΥΤΑΤΕ ΤΗΝ ΓΩΣΣΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ.

      Διαγραφή
    8. Mporei sta oreina na poulane se kales times k.ston kampo einai na parakalas na pesei pagonia k xalazi..auta kanei to emporio,plironoun ta oreina kala k agorazoun ta pedina fthina.h plaka einai oti oi emporoi trone ta pedina,logo kaluterhs geushs.

      Διαγραφή
  5. Στο κροντσελοβω στο σαρακινοβω και στο Ζάλογγο ασχολούνται με άλλα εκτός από κεράσια...Κρίμα...Πάλι κέρδισαν φαρμακεμποροι φυτοριουχοι και τζογαδόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε μας να κάνουμε ιδιωτική ασφάλιση και όχι νταβατζιλίκι ΕΛΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι αγρότες παρακαλανε να πάθουν ζημιές από το να έχουν παραγωγή με αφήνει πραγματικά άφωνη.... Μια νέα αγροτισσα... Κρίμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε ρε θεια και συ που εγινες τωρα νεα αγροτισσα και χεστηκε η φατμε στο γενι τζαμι. Ας ειχαμε φετος εκλογες και θα σου ελεγα εγω για ποτε θα επερνες την αποζημειωση και ποιοι θα χεζοντουσαν στο ταληρο. Αυτοι που θα ειχαν παραγωγη η αυτοι με τον παγετο;;;; Ασε τα εχουμε φαει στην μαπα ολα. Αν εσυ τωρα εγινες αγροτισα εγω κοντευω να βγω στην συνταξη. Δεν μπορω να ακουω ηλιθιοτητες απο ατομα που τα αρπαξαν γερα και τωρα κραζουν. Για σοβαρευτητε και σκεφτειτε ο καθε ενας ξεχωριστα για να δουλεψει το μυαλο. Αντε μπραβο.

      Διαγραφή
  8. ΕΦΚΑ φίλε μου πληρώνεις ακόμα και τον έχεις ζημία αλλά το θέμα είναι από που θα βρεις λεφτά για να πληρώσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν θα πουλας με 0,15-0,20 πες μου τι θα σου μείνει για να καλυψεις τις υποχρεώσεις σου και να βγαλεις το χειμώνα;;;; Να σου πω εγω γιατι ολοι σας κρυβεσται πισω απο το δαχτυλο σας ΤΙΠΟΤΑ μονο ακαλυπτες υποχρεώσεις. Πως γιναται ολοι ξαφνικα τοσο απλες;;;; Αντε με τις βλακειες σας.

      Διαγραφή
    2. 11:17 δεν εχεις μονο εσυ ροδακινα εχουμε και εμεις στον ορεινο ογκο που τα παγωσε και αυτα με -1 στη πτωση καλυκα.Με παγωμενα ροδακινα και κερασια πως θα τη περασει ο κοσμος???Αν δεν σε συμφερουν τα ροδακινα αλλαξε καλλιεργεια οπως εκανα εγω οταν τα συμπηρυνα ηταν 0.15 και μαζευα 100 τονους και εβαλα κερασια και μηλα και επιτραπεζια ροδακινα

      Διαγραφή
  9. εδω ρε μαγκες παγωσανε τα χασισια μας, εσεις για κερασια κανετε ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ορισμενοι το παιζουν μαγκες , ο ενας λεη για τα χασισια , ο αλλος για διακοπες , συγκεντρωθηται κυριοι , και αφησται τους αγροτες στον πονο τους με την ζημια που παθαναι , αυτοι ξερουν τι εξωδα κανουν ,και το σπουδεωτερο ,πηγεναιτε το χειμωνα μεσα στα κρυα πρωι-πρωι στο κλαδεμα ,εχεται παι κανεις σας να πειτε τον δεσποτη-παναγιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..συντάξεις ,μισθοί όλα παγωμένα σε αυτόν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γκαντέμης ο Παπάς πήγε στον Αρχαγγελο και έπεσε παγωνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aρχαγγελιωτες τον παππα και τον σηφακη να τους φερνεται καθε χρονο με συμφερει θα πουλισω ακριβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο 'συνάδελφε' , ο θάνατος μας η ζωή σου.

      Διαγραφή
  14. 12.46ΜΜ συναδελφε δεν το καταλαβες πλακα εκανα οι εμποροι εχουν τους τροπους να ισοπεδωνουν τις τιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπαρχουν και μικροτερα χωρια πχ Περικλεια Λαγκαδια με ολικη καταστροφη και αδυναμη οικονομικα υποδομη.αναλογα με τον πληθυσμο εχουμε και μεις κερασιες και ευελπιστουσαμε σε μια καλη παραγωγη.ειμαστε προβληματισμενοι και πικραμμενοι.αλλα τι να γινει αυτα εχει η αγροτια.οι καιροι ειναι δυσκολοι γι αποζημιωσεις αλλα ελπιζουμε εστω στο ελαχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kaltspera paidia jerete an ekanne pagonia perioxi arnnissas kai pies perioxes ekei gyro ; eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.