Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Σπάει» ο Δήμος Πέλλας και δημιουργείται Δήμος Μ. Αλεξάνδρου με έδρα την Κρύα Βρύση




Νέο χωροταξικό πλαίσιο για τον Καλλικράτη 

Οριστική είναι η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο θεσμικό και χωροταξικό πλαίσιο του Καλλικράτη, το οποίο συμπεριλαμβάνει σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά στην ίδρυση και συγκρότηση νέων Δήμων. 

Το σημαντικότερο -που αφορά άλλωστε την περιοχή μας- είναι το γεγονός ότι «σπάει» ο Δήμος Πέλλας και διαφοροποιείται η σημερινή του μορφή, καθώς ικανοποιείται το αίτημα των κατοίκων και φορέων της Κρύας Βρύσης για ίδρυση αυτόνομου Δήμου, που θα συγκροτηθεί σε συνεργασία με τον πρώην Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ο νέος Δήμος, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα έχει έδρα την Κρύα Βρύση, αλλά θα ονομάζεται «Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου» και θα συμπεριλαμβάνει και τους Γαλατάδες, όπως δηλαδή έγινε με τον Δήμο Χαλκηδόνας που έχει έδρα τα Κουφάλια. 

Η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ:

Σε ότι αφορά πιο αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. (31.3.2017/ Αρ. Πρωτ. 12435 ΦΕΚ 348, Τεύχος Β΄) για τις σημαντικές αλλαγές στον «Καλλικράτη» που αποφασίστηκαν μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, μεταξύ άλλων, τονίζονται τα εξής: 
«Ο Καλλικράτης με τη σημερινή του μορφή και το σημερινό θεσμικό και γεωγραφικό πλαίσιο σχεδιάστηκε εξαρχής για να αποτελέσει το όχημα προώθησης των μνημονιακών πολιτικών στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης», προσθέτοντας ότι ο Καλλικράτης δεν ατύχησε απλώς επειδή συνέπεσε χρονικά με την οικονομική κρίση ούτε μόνο γιατί δεν προικοδοτήθηκε με τα υπεσχημένα τουλάχιστον 4 δις. Σχεδιάστηκε εξαρχής με άξονα τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις για λιτότητα και ΄΄λιγότερο κράτος΄΄». Γι’ αυτό και, όπως επισημαίνεται, «η κυβέρνηση, μετά από ουσιαστική αποτίμηση, των συνεπειών εφαρμογής του «Καλλικράτη» και ολοκληρώνοντας τη δημόσια διαβούλευση εκπόνησε το νέο θεσμικό και χωροταξικό πλαίσιο». 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση, «σπάνε» 43 Δήμοι στη χώρα μας και ο συνολικά οι Δήμοι από 345 γίνονται 501.

Βασικά στοιχεία στο νέο «Καλλικράτη», σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση, θα αποτελέσουν:
- Η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας.
- Η αποκέντρωση και ο σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων κάθε επιπέδου διοίκησης.
- Η επαρκής και ακριβής κατανομή των πόρων και των αντιστοίχων επενδυτικών μέσων.
- Ο βαθύς εκδημοκρατισμός της λειτουργίας της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με τη θέσπιση συμμετοχικών θεσμών ως αναπόσπαστο και δομικό μέρος της θεσμικής και πολιτικής τους λειτουργίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. ούτε με σφαίρες! πρωταπριλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωταπριλιά σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον Πρωταπριλιάτικο αστείο...jkant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτονομηση των δοσιλογων τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν γίνει κάτι τέτοιο, παρακαλούνται οι φίλοι αγρότες, να πάρουν τα μεγαλύτερα τρακτέρ που διαθέτουν μαζί με τα μεγάλα άροτρα τους και να ανοίξουν ένα κανάλι με τα σύνορα του νέου δήμου και τα Γιαννιτσά. Ότι χρειάζονται οι φίλοι "πρώην συνδημότες" να πάνε από Βέροια μεριά. "Δήμος Ξανά Στην Κρύα Βρύση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NΑ ΣΕ ΔΩ ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΧΑΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δειτε που ο Σταμκος θα δωσει υποψηφιοτητα την επομενη φορα στην Κρυα Βρυση,εκει με τους ταγματασφαλητες,στα Γιαννιτσα ουτε με σφαιρες!!

      Διαγραφή
  7. πρωταπριλια...αλλα καποιοι βαζουν ιδεες στην μεγαλη θεοδωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποια πρωταπριλια βρε?? Δεν βλεπετε οτι βγηκε και φεκ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αριθμος πρωτοκόλλου 12345;
    Δήμοι 345+43=501; οι δήμοι ειναι 325.
    Πολύ καλή η ιδέα για ίδρυση Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαν της πρωταπριλιας ειναι προφητικο αφου συμφωνα με το φεκ εχθες στο φροντησηριο της κ.Τσεσμετζιδου εγινε μαζωξη για το θεμα. Κυριοι ολων των κομματων ενα συνθημα ΔΗΗΜΟΣ ΞΑΝΑ και οσοι δεν υπεγραψαν θα το βρουν μπροστα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας παμε και εδεσσα βεγοριτιδα..επειγει να σπασει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οσο γινεται γρηγοροτερα,κανετε δικο σας Δημο ,ετσι κι αλλιως τα Γιαννιτσα απο την Κρυα Βρυση μονο ζημια ειχαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΧΑΖΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.1 Απριλίου 2017 στις 11:37 μ.μ.

    Εμείς να δεις τι ζημιά εχουμε Γιαννιτσιώτη... αλλα εχεις δικιο φταίμε εμεις με τους συμβούλους που εκλέγουμε και δεν εξαιρώ κανέναν απλά αυτοι της πλειοψηφίας εχουν μεγαλυτερη ευθύνοι. Μη ξεχνάμε οτι μονο οι του Σταμκου δεν υπέγραψαν φίλοι κρυαβρυσιώτες...ναι αυτοί που λενε πως τιμουν τα παντελόνια πιυ φορούν...κοντευει ο καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιών ρώτησαν θα μηνουμε Δήμος Πέλλας οχιμε κρύα βρυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΑΖΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.2 Απριλίου 2017 στις 12:04 π.μ.

      Εσυ πρεπει να σαι πιο χαζος απο μενα...

      Διαγραφή
  15. Σταμκος δημαρχος β. βαρτασκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.