VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατασκευάζεται σταθμός διοδίων στους Ευζώνους, πριν από τα σύνορα με τα Σκόπια

Υπογράφηκε πριν από ένα μήνα περίπου (21 Μαρτίου) η σχετική σύμβαση με την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή σταθμού διοδίων στους Ευζώνους (κάθετος άξονας Θεσσαλονίκης - Ευζώνων). 

Ο σταθμός διοδίων κατασκευάζεται σε σημείο της Εθνικής Οδού, περίπου 1.200 μέτρα πριν από το τελωνείο Ευζώνων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Αρχικά η πρόθεση της κατασκευάστριας εταιρείας ήταν να προλάβει την θερινή περίοδο ώστε να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι και να επωφεληθεί οικονομικά την «κάθοδο» και -στη συνέχεια- την «άνοδο» των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας από τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Η κατασκευή του σταθμού διοδίων στους Ευζώνους ενδεχομένως να επηρεάσει και τα … «κύματα» των ελλήνων επισκεπτών που εισρέουν καθημερινά στα Σκόπια, είτε για να επισκεφθούν την τοπική αγορά, είτε τα οδοντιατρεία, είτε τα καζίνο, όπως γράψαμε σε προηγούμενο αναλυτικό ρεπορτάζ που κάναμε για το μεγάλο αυτό θέμα. 

Σε κάθε περίπτωση ο νέος σταθμός των διοδίων στους Ευζώνους θα είναι μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι αφενός μεν θα κληθούν να πληρώνουν για να εισέλθουν ή για να εξέλθουν από τη χώρα μας το αντίτιμο των διοδίων, αλλά πολύ περισσότερο γιατί σε μια απόσταση 1.200 μέτρων περίπου θα βρίσκονται και θα αντιμετωπίζουν μεγάλες «ουρές» αυτοκινήτων σε δύο συνεχόμενα σημεία (διόδια και σταθμό τελωνείου).
Άλλοι 3 σταθμοί διοδίων τους επόμενους μήνες

Να σημειωθεί ότι στην ίδια σύμβαση, μαζί με την κατασκευή του σταθμού διοδίων στους Ευζώνους, συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή ακόμη τριών νέων μετωπικών σταθμών διοδίων στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων στην Παμβώτιδα (Ιωάννινα), στη Μέστη (Ξάνθη) και στην Ιεροπηγή ( κάθετος άξονας Σιάτισα - Ιεροπηγή).

Τα έργα ανατέθηκαν "πακέτο" στον πρώτο μειοδότη, την εταιρεία "Άκτωρ" που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 62% ενώ ο δεύτερος μειοδότης, η εταιρεία "Σιδηροδρομικά Έργα", προσέφερε έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό της τάξης του 42%.

Σημειωτέον ότι με την έκπτωση που προσέφερε ο "Άκτωρ", ο συμβατικός προϋπολογισμός για τους τέσσερις σταθμούς διοδίων διαμορφώθηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ. Το έργο συνολικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. υλοποιεί την ΚΥΑ του πρώην υπ. Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη που προέβλεπε την λειτουργία 18 σταθμών διοδίων στον οριζόντιο άξονα και τους τρεις βασικούς καθέτους ( Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα- Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας), δίχως όμως να προσαρμόζεται στη σαφή οδηγία για την εγκατάσταση, από το 2017, αναλογικών σταθμών διοδίων.
Για να ολοκληρωθεί το δίκτυο των 18 σταθμών διοδίων, πρόκειται να τοποθετηθούν σταθμοί σε τέσσερα ακόμη σημεία, στη Θεσσαλονίκη (στο ύψος του Ωραιοκάστρου), στο Στρυμονικό, στην Καβάλα και στην Ασπροβάλτα. Στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ώστε να προχωρήσει η ωρίμανση των μελετών και για τους σταθμούς αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι ΚΥΑ του 2014, που είναι σε εφαρμογή, προβλέπει τη λειτουργία δεκατριών σταθμών διοδίων στον κύριο άξονα της Εγνατίας οδού και πέντε στους τρεις κάθετους άξονες, εκ των οποίων δύο στον άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, ένας στον άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων και δύο στον άξονα Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα. Στην Εγνατία λειτουργούν σήμερα επτά σταθμοί: Τύρια Θεσπρωτίας, Μαλακάσι Τρικάλων, Πολύμυλος Κοζάνης, Μάλγαρα, Ανάληψη Λαγκαδά, Μουσθένη Καβάλας, Ίασμος Ροδόπης. Θα κατασκευαστούν άλλοι έξι στις θέσεις: Παμβώτιδα Ιωαννίνων, Βενέτικος Γρεβενών, εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτα, περιμετρική Καβάλας και Μεστή Έβρου. Στους κάθετους άξονες προβλέπεται να λειτουργήσουν οι εξής σταθμοί: Ιεροπηγή Καστοριάς, Αλιάκμονας Καστοριάς, Εύζωνοι Κιλκίς, Προμαχώνας Σερρών, Στρυμονικό Σερρών.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Η ΗΛΙΘΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΣΗ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.
   ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.
   ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ 3-5 € ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.
   ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΣ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΣΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΘΕ 5-10 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.

   ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.
   ΠΟΣO ΒΑΘΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ....ΚΑΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
   KAI O ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ...........

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…