Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Δείπνο Ηλιθίων»: Μια παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών που πρέπει να δεις!


Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο (22 και 23 Απριλίου) οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών (Θ.Ε.Γ.), με το έργο του Φρανσίς Βεμπέρ «Δείπνο Ηλιθίων», οι οποίες δίνονται στην αίθουσα του συλλόγου, στα Γιαννιτσά (Μαδύτου 10). 

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν το επόμενο τριήμερο Παρασκευή  28, Σάββατο 29  και Κυριακή 30 Απριλίου.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη και πάρα πολύ καλή παράσταση, δεμένη και αρκετά ευρηματική σκηνοθετικά (το έργο είναι και κινηματογραφικό) με εξαιρετικές  ερμηνείες, χωρίς υπερβολές και αδέξιους θεατρινισμούς. 

Η παράσταση και οι ερμηνείες των ηθοποιών  μαζί με το υπέροχο κείμενο του  Φρανσίς Βεμπέρ, προκαλούν άφθονο γέλιο και πολλά συναισθήματα σε όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν στην πολύ ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Θ.Ε.Γ. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Γενικότερα το Θ.Ε.Γ., όπως και άλλα ερασιτεχνικά τοπικά θεατρικά σχήματα (Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας κ.λ.π.) , αποδεικνύουν συνεχώς ότι οι «ερασιτέχνες εραστές» του θεάτρου, διαχρονικά, αποτελούν μια από τις καλύτερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. 

Το έργο

Το «Δείπνο Ηλιθίων» (γαλλικά: Le Dîner de Cons) είναι ένα θεατρικό και κινηματογραφικό έργο του Φρανσίς Βεμπέρ. Μια ομάδα ευυπόληπτων μελών της παρισινής κοινωνίας, διασκεδάζει καλώντας «ηλίθιους» σε δείπνο, όπου τους ενθαρρύνουν να μιλούν για τα χόμπι τους ή τις απόψεις τους.

Σε ένα τέτοιο δείπνο καλεί ο Πιέρ Μπροσάν, τον Φρανσουά Πινιό, νομίζοντας ότι έχει βρει τον πρωταθλητή των ηλιθίων. Αυτό όμως που βρίσκει τελικά, είναι ένα είδος «θείας δίκης», που έρχεται με τη μορφή ενός εφοριακού, μιας νυμφομανούς ερωμένης και συνεχών ντροπιαστικών τηλεφωνημάτων.
Και όταν αναλαμβάνει το τιμόνι η ηλιθιότητα, τότε η ιστορία γίνεται απρόβλεπτη.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Μπούμπας
Μετάφραση: Κατερίνα Δημητριάδου
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Ταφραλίδου - Κατερίνα Δημητριάδου
Φωτισμοί: Δημήτρης Βασιλειάδης - Πέτρος Δοϊτσίνης
Χειρισμός κονσόλας: Όλγα - Μαρία Βαλνάρη
Σχεδιασμός αφίσας: Πέτρος Σπυριδέλης

Ηθοποιοί:
Φρανσουά Πινιό: Αργύρης Ταφραλίδης
Πιέρ Μπροσάν: Νίκος Μπούμπας
Τζαστ Λεμπλάν: Πέτρος Δοϊτσίνης
Λισιέν Σεβάλ: Βασίλης Δεμιρτζόγλου
Κριστίν Μπροσάν: Κατερίνα Δημητριάδου
Μαρλέν - Νοσοκόμα: Χριστίνα Ταφραλίδου
Πασκάλ Μενό - Ζακ Κορντιέ - Δρ. Σορμπιέ: Ζαχαρίας Γρηγοριάδης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.