Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλάτανος 1600 ετών(!) στα Σεβαστειανά Σκύδρας ανακηρύχθηκε «Διατηρητέο μνημείο της φύσης»


Εκδήλωση ανακήρυξης πλατάνου σε «Διατηρητέο μνημείο της φύσης», διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Σεβαστειανών «Πυρρίχιος», σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σεβαστειανών και την Περιβαλλοντική Ομάδα της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκύδρας, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στις 18:00, στην πλατεία Σεβαστειανών.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προστασίας του περιβάλλοντος η ανακήρυξη ως Προστατευόμενου Μνημείου της φύσης του πλατάνου των 1600 χρόνων στα Σεβαστειανά «μετά από 23 χρόνια αγώνα του δασολόγου- ερευνητή Νίκου Γρηγοριάδη και φορέων της περιοχής που τώρα δικαιώθηκε», όπως σημειώνει ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Τόνισε επίσης ότι «η ανακήρυξη του υπεραιωνόβιου πλατάνου σε μνημείο της φύσης συμβάλλει στην προστασία του με μέτρα που θα επιβληθούν εξασφαλίζοντας την παράδοση του σε καλή κατάσταση στα παιδιά και τα εγγόνια μας». 

Η βοτανική, αισθητική και ιστορική του αξία πολύ μεγάλη. Ο αγώνας του Νίκου Γρηγοριάδη, με καταγωγή από την περιοχή, που κινητοποίησε 23 χρόνια τώρα τον Δήμο, το Τοπικό Διαμέρισμα, τον πολιτιστικό σύλλογο και τον σύλλογο προστασίας της φύσης στην περιοχή έφερε αποτέλεσμα με βάση την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης να αναβιώσει τον θεσμό της ανακήρυξης διατηρητέων μνημείων της φύσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Σοφία Θεοδωρίδου, ο δασολόγος-ερευνητής Νίκος Γρηγοριάδης, ο πρώην βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, η Δασάρχης Έδεσσας Σοφία Βαβούρη καθώς και δασολόγος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μίλησε για την σχέση του Πλατάνου γενικά με τον άνθρωπο πολιτιστικά, βιωματικά κλπ και την εμπειρία της από πλατάνους της Ηπείρου. 

Μετά το τέλος και των πολύ όμορφων δρώμενων που είχαν ετοιμάσει το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σεβαστειανών έγινε η τελετή αποκάλυψης της μαρμάρινης πλάκας του μνημείου και τα εγκαίνια του νεοσύστατου λαογραφικού μουσείου του χωριού.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Σηφάκη έχεις μπερδέψει τις ιδιότητες. Βουλευτής είσαι. Δεν είσαι δημοσιογράφος για να κάνεις ρεπορτάζ και να αναφέρεις ποιοι παραβρέθηκαν. Προφανώς από τις πολλές κολοτούμπες και από τα μνημόνια που ψηφίζεις τάχεις μπερδέψει. Γιατί αν πραγματικά ήσουν εκπρόσωπος του έθνους δεν θα ξεπουλούσες τον πλούτο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.