Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσακαλώτος: Από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια



Μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% προβλέπει, μεταξύ άλλων, η συμφωνία με τους δανειστές, με τη ρύθμιση να τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου 2017.

Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαϊου σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η μείωση αφορά τα λιπάσματα, το πολλαπλαστικό υλικό, τα φυτοπροστατευτικά, τις ζωοτροφές κ.α. εφόδια που συμπεριλαμβάνονται και ανεβάζουν το κόστος παραγωγής.

Στο δημοσιονομικό σκέλος της συμφωνίας, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο κατώτατος συντελεστής φόρου για αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθεί, στο πλαίσιο των θετικών «αντίμετρων», στο 20%. Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτό ισοδυναμεί με έμμεση μικρή αύξηση του αφορολόγητου από τα συμφωνηθέντα 5.686 ευρώ στα 6.250 ευρώ».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ Η ΣΕΖΌΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω να μεινει το 24% τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.