Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση και σε περιοχές της Έδεσσας - Ζημιές σε καλλιέργειες (φωτο)




Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα, στο διάστημα από τις 5.00 μ.μ. μέχρι στις 6.00 μ.μ. περίπου, περιοχές της Π.Ε. Πέλλας, με αποτέλεσμα πολλές καλλιέργειες να δεχθούν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα – «πλήγμα» στο εισόδημα των αγροτών.

Στην περιοχή των του κάμπου των Γιαννιτσών, το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού (φωτο) και δενδρωδών καλλιεργειών (ροδάκινα κ.λ.π.). Μετά τον ποταμό Λουδία και προς την περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, πολλές φαίνεται ότι είναι οι καλλιέργειες που επλήγησαν και από το πρωί οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται στα χωράφια τους για κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με το μέγεθος της νέας καταστροφής που υπέστησαν!

Λίγο νωρίτερα το χαλάζι έπεσε με σφοδρότητα και μέσα στην πόλη της Κρύας Βρύσης. 
Σοβαρότατα «χτυπήθηκε» η ευρύτερη περιοχή στο χωριό Νησί της Αλεξάνδρειας Ημαθίας όπου αγρότες της περιοχής ανέφεραν  ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αγροτικές καλλιέργειες.
Στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας, σύμφωνα με πληροφορίες, το χαλάζι έπεσε περίπου στις 6.00 το απόγευμα και δεν είναι ακόμη γνωστή η ζημιά που προκλήθηκε σε καλλιέργειες.
Xαλαζόπτωση με λιγότερη ένταση σημειώθηκε και σε Τοπικές Κοινότητες Δυτικά της Αλμωπίας
Και όλα αυτά την στιγμή που ακόμη οι παραγωγοί του Ν. Πέλλας δεν έχουν αποπληρωθεί για όλες τις ζημιές που υπέστησαν από τα ακραία φυσικά φαινόμενα του 2016!
Τώρα, μετά από τον παγετό που σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, έρχεται και η σφοδρή χαλαζόπτωση να προκαλέσει νέο «πονοκέφαλο» στους αγρότες που το τελευταίο διάστημα δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεση κινητοποίηση από τον ΕΛΓΑ για να προσχωρήσουν οι αναγγελίες των ζημιών ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι εκτιμήσεις και -κατ΄ επέκταση- οι αποζημιώσεις για τις πληγείσες καλλιέργειες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΝΤΡΟΠΉ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΛΕΦΤΆ ΚΛΈΦΤΕΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα. εσεςι εισαστε οι κλεφτες! Οχι ο ΕΛγα!! Κλεφτρονια που ζυγυζατε τουβλα στην αποσυρση και περνουσατε δυο και τριες φορες και ΚΛΕΒΑΤΕ δημοσιο χρημα ! Και τωρα καλουμαστε ΕΜΕΙΣ να τα πληρωσουμε.. Αι σιχτιρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oloi oloi exoun gemisei mercendez kai bmw ta xoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.