Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα ξένα ΜΜΕ για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου


Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την οποία μεταδίδουν τα ξένα μέσα μαζική ενημέρωσης. 

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρονται στον τραυματισμό του πρώην Λουκά Παπαδήμου από την έκρηξη που προκλήθηκε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε παγιδευμένο φάκελο, ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και αυτό βρισκόταν εν κινήσει.

Το Reuters, μάλιστα, μεταδίδει τις δηλώσεις αξιωματούχου της ελληνικής αστυνομίας για την υγεία του Λουκά Παπαδήμου: "Οι γιατροί ανησυχούν περισσότερο για την όρασή του". 

Η Independent, εν τω μεταξύ, αναφέρεται σε ξεχωριστές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή του, μετά από την επίθεση.

Το Reuters αναφέρεται στον Λουκά Παπαδήμο, σημειώνοντας πως εκτός από πρώην διοικητής της ΤτΕ, διορίστηκε και μεταβατικός πρωθυπουργός τον Νοέμβριο του 2011, στο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης με αποστολή να βοηθήσει τη χώρα του να μείνει στην Ευρωζώνη και έμεινε σε αυτήν τη θέση μέχρι τις εκλογές του 2012. 
Μάλιστα, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται και στις επιχειρούμενες επιθέσεις, το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στο ΔΝΤ. 

Στο παγιδευμένο φάκελο που είχε αποσταλεί από την Ελλάδα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, αλλά και σε εκείνον που είχε ως αποδέκτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρεται άλλωστε και το BBC, με αφορμή την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Το μέσο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Την είδηση καλύπτει και το Al Jazeera, μεταφέροντας τα όσα λέει ο ανταποκριτής του στην Αθήνα: Όσον αφορά το γιατί μπορεί να αποτέλεσε στόχο ο Λουκάς Παπαδήμος, "διετέλεσε πρωθυπουργός στη διάρκεια μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης περιόδου, στη διάρκεια της ελληνικής διάσωσης". 

Το Bloomberg, όπως και άλλα ξένα μέσα, όπως το Fox News και η Telegraph, μεταδίδοντας τις πληροφορίες του Associated Press, αναφέρει πως ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν και αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ενώ αναφέρεται και στους παγιδευμένους φακέλους στο ΔΝΤ και στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ, την ευθύνη για τα οποία είχε αναλάβει η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". 
capital.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.