Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Πλαστική σακούλα, όχι ευχαριστώ (φωτο)




Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 7ης Ανθοέκθεσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή και ανταπόκριση η δράση με τίτλο: «Πλαστική σακούλα, όχι ευχαριστώ».

Η δράση είναι συνεχής, καθώς συμμετέχουν όλοι οι δήμοι του νομού, με συντο-νιστικούς φορείς την Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντι-κής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών και την Β’θμια Εκπαίδευση Πέλλας, με την αρωγή της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και του Επιμελητηρίου Πέλλας.


Οι μαθητές όλων των βαθμίδων ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ζήλο κατασκευά-ζοντας αφίσες, πανό, ζωγραφιές αλλά και πάνινες τσάντες, που εκτέθηκαν για τέσσερις συνεχόμενες μέρες σε περίπτερο του δήμου στην καρδιά του πεζόδρο-μου και έκλεψαν τις εντυπώσεις! Η δράση περιελάμβανε την ενημέρωση των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τις πρωινές ώρες με πληρο-φορίες για την πλαστική σακούλα και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, κα-θώς και πληροφορίες για την αναγκαιότητα περιορισμού της και φυσικά ανα-κύκλωσής της.

Μέσα σε πλήθος κόσμου, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων του δήμου Πέλλας πέρασαν το δικό τους μήνυμα, μέσω θεατρικών, χορευτικών και άλλων δρώμε-νων, που ξεσήκωσαν το κοινό. Ο δήμος από την μεριά, του μοίραζε δωρεάν πάνινη τσάντα, ευαισθητοποιώντας τους δημότες ενεργά.

Η δράση ολοκληρώνεται στις 27/05/2017, όπου οι μαθητές θα ενημερώνουν τον κόσμο έξω από τα καταστήματα, ανταλλάζοντας ταυτόχρονα την πλαστική σακούλα τους με πάνινη τσάντα, περνώντας το μήνυμα της μείωσης της αλό-γιστης χρήσης πλαστικού στην καθημερινότητά μας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.