Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Γιαννιτσών (βίντεο)


3,8 εκ. ευρώ για τον Δήμο Πέλλας από τα ΠΕΠ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στις 11.00 το πρωί., στην αίθουσα Δ.Σ., στο δημαρχείο Πέλλας, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου παρουσίασαν τις δράσεις για την πόλη των Γιαννιτσών που συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.)  που υπέβαλε ο Δήμος Πέλλας και του οποίου εγκρίθηκε η πρώτη φάση. 

Στην συνέντευξη παραβρέθηκε η αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, η οποία τόνισε ότι η λογική του συγκεκριμένου προγράμματος του Σχεδίου ΒΑΑ βασίζεται στη λογική της αειφόρου ανάπτυξης, 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη, το συνολικό εγκεκριμένο ποσό για τον Δήμο Πέλλας είναι 3.806.000 € και το 70% αφορά δράσεις αστικών αναπλάσεων και πρασίνου των Γιαννιτσών και το υπόλοιπο 30% αφορά κυρίως δράσεις ανάδειξης υπηρεσιών τεχνολογίας, πληροφορικής και κοινωνίας και φυσικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε μέρος του προεκλογικού μας προγράμματός μας, γιατί από την ΣΑΤΑ των 800.000 ευρώ που παίρνουμε ετησίως, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε έργα 3,8 εκ. ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι «η πρόταση του Δήμου Πέλλας αξιολογήθηκε ως τρίτη μεταξύ των υπολοίπων προτάσεων και αυτό είναι η ικανοποίησή μας», πρόσθεσε.

Οι δράσεις που ειδικότερα θα υλοποιηθούν στα Γιαννιτσά, σύμφωνα με τον κ. Στάμκο, είναι η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων των Γιαννιτσών στην οδό Στράντζης, με την ενίσχυση του αστικού πρασίνου για δημιουργία περισσότερου δημόσιου χώρου. Επίσης στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται η οδός 20ης Οκτωβρίου και η πλατεία Γκόνου Γιώτα, με κεντρικό στόχο την δημιουργία περισσότερου δημόσιου χώρου για, όσο το δυνατόν, πιο συγκρατημένη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων.  

Οι υπόλοιπες δράσεις που προεπιλέγησαν για τα Γιαννιτσά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι:
Ψηφιακός πολιτιστικός τουριστικός οδηγός πόλης. 

Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για υποβολή προβλημάτων- αιτημάτων μέσω κινητού.
Ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητές συσκευές με υπηρεσίες εικονικού ξεναγού, με κατάλογο ειδικών σημάνσεων μνημείων.

Στήριξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου φορέων της πόλης (εκκλησία, καρκινοπαθείς κ.λ.π.).

Τέλος, στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Τσιαντάκη -Ζωγράφου, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Καράμπελα, ο αντιδήμαρχος Πέλλας Παναγιώτης Κερασόπουλος, εκπρόσωποι φορέων κ.α. 

Δείτε μέρος της εισήγησης του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.