Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: 730.000 ευρώ από τον ΤΑP για την χρηματοδότηση του Πρότυπου Πάρκου Κτηνοτροφίας


Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Διαδρατικού Αγωγού (ΤΑΡ) – Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Παραλίμνης Γιαννιτσών για την χρηματοδότηση του Πρότυπου Πάρκου Κτηνοτροφίας στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας (ΤΑΡ) προϋπολογισμού 730.000 ευρώ

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα συνεργασία στα γραφεία της Διοίκησης του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών στην Παραλίμνη με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Βλαδίμηρο Χριστοδούλου και τον υπεύθυνο Κεντρικής Μακεδονίας των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού (TAP) κ. Απόστολο Λεμονίδη με θέμα την χρηματοδότηση από την εταιρεία TAP έργου με τίτλο «Πρότυπο Πάρκο Κτηνοτροφίας: Δημιουργία Πρότυπων Εκτροφών και Αγροκτήματος με Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Επιδεικτικό Χαρακτήρα» συνολικού προϋπολογισμού 730.000 ευρώ περίπου στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.





Η προτεινόμενη δράση  που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης από τον Διευθυντή κ. Χριστοδούλου παρουσία και των ερευνητών του Ινστιτούτου αφορά στην δημιουργία νέων πρότυπων εκτροφών και ενός προτύπου αγροκτήματος που θα εξυπηρετεί την έρευνα, την εκπαίδευση και την επίδειξη, ενός μικρού τυροκομείου και μιας μικρής μονάδας παστερίωσης για την παραγωγή προϊόντων Π.Ο.Π., καθώς και την δημιουργία ενός εργαστηρίου ανάλυσης εξοπλισμένου με σύγχρονα όργανα που θα εξυπηρετεί τόσο την ερευνητική δραστηριότητα, αλλά και τον έλληνα κτηνοτρόφο, με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως π.χ. εξειδικευμένες αναλύσεις αίματος, αναλύσεις ζωοτροφών κλπ.

Από την πλευρά της η κ. Τζάκρη τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου για την ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως για τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για αυτούς που σχεδιάζουν να ασχοληθούν με τον κλάδο της κτηνοτροφίας, σε μια περίοδο που η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας έχει μειωθεί σημαντικά και απαιτεί την άμεση στήριξη και της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας ώστε να μπορέσει να αναταχθεί. 


Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη το έργο έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο σε βοηθητικό προσωπικό όσο και σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, η δημιουργία τόσο των πρότυπων εκτροφών όσο και του πρότυπου αγροκτήματος θα ενισχύσει τον ερευνητικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου  και θα το συνδράμει στην διεκδίκηση και εκπόνηση ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και ως εκ τούτου στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα και την ασφάλεια των κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ η δημιουργία του πρότυπου επιδεικτικού πάρκου κτηνοτροφίας θα αποτελέσει πόλο έλξης για ερευνητές, φοιτητές και κτηνοτρόφους που θα το επισκέπτονται για να αντλούν εμπειρίες, τεχνογνωσία και ορθές πρακτικές. 


Επιπλέον θα μπορεί να λειτουργεί και ως Κέντρο Επιμόρφωσης καθώς θα μπορούν να διεξάγονται σε αυτό σε συνεργασία με άλλους φορείς σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής και να παρέχονται ακόμη εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, τις βιομηχανίες Ζωοτροφών και τις βιομηχανίες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. 


Ο υπεύθυνος Κεντρικής Μακεδονίας των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας Κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού (TAP) κ. Απόστολος Λεμονίδης αναγνώρισε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της  προτεινόμενης δράσης που άπτεται τριών από τους τέσσερις άξονες που επιδιώκει η εταιρεία στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης (περιβάλλον- κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη- επιμόρφωση) και συμφωνήθηκε να υπάρξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στενή συνεργασία του Ινστιτούτου και της εταιρείας για την ταχύτατη περαιτέρω εξειδίκευση της προτεινόμενης δράσης ώστε να τύχει της έγκρισης της εταιρείας το συντομότερο δυνατόν.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. κτηνοτροφία και πεδιάδα δεν ταιριάζουν.Έλεος με αυτό το σχεδιασμό ρε μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως εφερε κ τον αξονικο στην Εδεσσα δεν ντρεπομαστε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυρία Τζάκρη όταν διάβασα τον τίτλο, ότι θα δώσει ο ΤΑΠ 730 χιλιάρικα στον Κτηνοτροφικό Σταθμό της Παραλίμνης, είπα μπράβο της, συγχαρητήρια. όταν έφτασα όμως στο τέλος της ανακοίνωσης και διάβασα τον επίλογο που λέει ότι : θα τύχει την έγκριση της εταιρείας το συντομότερο δυνατό, κατάλαβα ότι μας δουλεύεται ψιλό γαζί, για μια ακόμη φορά, όπως κάνεται συνέχεια μέχρι τώρα. Εσείς δεν μπορέσατε ως υπουργός Εσωτερικών, ως υπουργός Μακεδονίας, ως υφυπουργός Ανάπτυξης να κάνεται ένα μικρό εργάκι στην Πέλλα, το το οποί και θα έχει την σφραγίδα σας, και θα σας δώσει λεφτά η Εταιρεία; Βάλτε φρένο λοιπόν .... γιατί θα εισπράξετε την ανταμοιβή σας στις εκλογές που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως το προτυπο πάρκο (έστω με την ανακοίνωση αυτή) το "θέλει" πολύ για να "βάλει"μέσα -γιατί μάλλον της φεύγουν- τα "πρόβατα" που την ψηφίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας δώσει ο Tap τις αποζημειωσεις σ αυτους που τις δικαιουνται,που εχουν φυτέψει τα δέντρα και οχι στους ιδιοκτήτες γης...και ας αφησει τα θεαθήναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.