VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Aνακοίνωση – καταγγελία Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του, την 13/6/2017 που αφορά τις εγγραφές των μαθητών/-τριών και τη δημιουργία τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, προβλέπει πως η δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑΛ θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά.

Η μεροληπτική και σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρόβλεψη αυτή οδηγεί:
- Σε ένα αδιευκρίνιστο πολύπλοκο τρόπο εγγραφής, ιδιαίτερα για τους γονείς και κηδεμόνες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ή πρόσβαση σε Η/Υ.
- Σε πλημμελή διαδικασία ενημέρωσης
- Στον αποκλεισμό όσων γονέων δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ή πρόσβαση σε Η/Υ
- Στο διαχωρισμό των δύο τύπων Λυκείου και την κατηγοριοποίηση των μαθητών, αίροντας την αρχή της καθολικότητας.
- Στην κατάργηση τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
- Στον περιορισμό της επιλογής τύπου σχολείου.

Επιπλέον, με την Υ.Α. Φ20/98094/Δ4 ΦΕΚ 2067(Β), 15/6/2017, το Υπουργείο Παιδείας κλείνει τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ αναγκάζοντας τους μαθητές ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να αναγκαστούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Καταργείται η ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και μεταφέρεται μόνο στο 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης. 
Καταργείται ο Τομέας Μηχανολογίας του 1ου  ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης και μεταφέρεται μόνο στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Καταργείται η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του Τομέα Πληροφορικής από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και μεταφέρεται μόνο στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας, 
Καταργείται ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και από τα δύο Εσπερινά ΕΠΑΛ, σε έναν Νομό κατ’ εξοχήν Αγροτικό!

Η κοινωνική διάσταση του θέματος θα έχει αντίκτυπο στις ζωές των μαθητών και των οικογενειών τους. Η φοίτηση των μαθητών στην επαρχία θα επιβαρύνεται από τις αναγκαστικές μετακινήσεις των μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του κοινωνικοοικονομικά κριτήρια της περιοχής (χαμηλό εισόδημα οικογενειών, μεγάλο ποσοστό ανεργίας, ανύπαρκτο δίκτυο συγκοινωνιών).   

Η συγχώνευση-κατάργηση ειδικοτήτων φαίνεται να εφαρμόζεται με τη σταδιακή δημιουργία ενός νέου χάρτη κατανομής ειδικοτήτων στη Γ΄ τάξη στα ΕΠΑ.Λ. Το νέο σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών θα συμπληρώσει επιπλέον στοιχεία στο γενικότερο χάρτη κατανομής τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. Η συρρίκνωση και υποβάθμιση (ή μήπως κατάργηση;) της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ήδη ξεκίνησε.

Ζητούμε:

Από το Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την επαναφορά των επίμαχων ειδικοτήτων στην Γ΄ τάξη των συγκεκριμένων ΕΠΑ.Λ και τη δυνατότητα κατάθεσης εγγραφών σε αυτά τα τμήματα και 
Καλούμε την ΟΛΜΕ να κάνει άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ζήτημα υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημα της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας.    
Για το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Σουκιούρογλου              Δημήτρης Κάμτσης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…