VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά στο παράρτημα ΕΛΓΟ "Δήμητρα" της Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Η Ελληνική γεωργία χρειάζεται να γίνει ανταγωνιστικότερη. Η εκπαίδευση των νέων αγροτών αποτελεί επένδυση στο μέλλον» 

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Αγροτών «ΕΛΓΟ-Δήμητρα» επισκέφτηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Σιδηρόπουλο και το στέλεχος Ιωάννη Θεοχαρόπουλο για τις σημαντικές δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί, με επίκεντρο την εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των πρώτων από τα 24 Εκπαιδευτικά προγράμματα νέων αγροτών που υλοποιεί το Κέντρο. Οι νέοι αγρότες, μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, θα μπορέσουν να συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις στο πλαίσιο εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι οποίες θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων και θα βελτιώσουν την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους. Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης πρόκειται να εκπαιδευθούν περισσότεροι από 540 νέοι αγρότες και αγρότισσες.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά δήλωσε: «Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτών “ΕΛΓΟ-Δήμητρα” αποτελεί ένα παράδειγμα δημόσιου οργανισμού που λειτουργεί σύμφωνα με τη νέα αντίληψη για την εξειδικευμένη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών-“πελατών” του που είναι οι αγρότες και αγρότισσες της περιοχής μας. Το Κέντρο προσφέρει σύγχρονη εκπαίδευση σε αντικείμενα που δημιουργούν μία καλύτερη προοπτική για την τοπική και περιφερειακή αγροτική οικονομία, υλοποιώντας, παράλληλα, ενημερωτικές δράσεις αγροτικού ενδιαφέροντος. Αξίζει να τονιστεί ότι το Κέντρο αξιοποιεί στα προγράμματά του εκπαιδευτές από τις τοπικές υπηρεσίες και τους φορείς που διαχειρίζονται τα θέματα αγροτικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην κινητικότητα και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των επαγγελματιών και δημόσιων λειτουργών της ευρύτερης κοινωνίας της Πέλλας. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα στελέχη του Κέντρου και αναμένω με ενδιαφέρον την συνεργασία μας για την υλοποίηση περισσότερων καινοτομικών δράσεων τους επόμενους μήνες και, ιδίως, σε σχέση με την αξιοποίηση των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων της Πέλλας». 


Το Κέντρο Εκπαίδευσης «ΕΛΓΟ-Δήμητρα» έχει μακρά ιστορία στην εκπαίδευση και συνεχή βελτίωση των προσόντων των αγροτών της Πέλλας, έχοντας αναπτύξει ένα πλούσιο πλέγμα δράσεων τα προηγούμενα χρόνια. Σχετικά πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Β’, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση περισσότερων δράσεων εκπαίδευσης για ωφελούμενους αγρότες της Πέλλας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, στις εγκαταστάσεις του υλοποιούνται υψηλής στάθμης εκπαιδεύσεις σε ποικίλα αντικείμενα όπως νέες αγροτικές πρακτικές, νέες εξελίξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, αποτελεσματικές τεχνικές μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων, συστήματα βελτίωσης της ποιότητας, κ.ά.

Τις ημέρες αυτές, εκπαιδευόμενοι αγρότες του Κέντρου επισκέφτηκαν αγροτικές επιχειρήσεις τυποποίησης, μεταποίησης και εξαγωγών που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μεταξύ των οποίων η Αναγνωρισμένη Ομάδα Παραγωγών Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς, η Νέα Εξφρουτ ΑΒΕΕ, τα Φυτώρια Δημητριάδη, κ.ά.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Περικλεια και Λαγκαδια δίδαξαν πολιτισμό και γενικά υπάρχουν
  άτομα διμιουργικα που ψαχνονται για
  Κατι καλύτερο για τα παιδιά τούς.
  Για αυτό και περιμενουν την καινούργια παιδική χαρά στην ΛΑΓΚΑΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…