Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση «Αντί-ΡΗΣΗ» Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας


Χαιρετίζουμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ του Συλλόγου μας, καθώς  και αντιπροσώπων για το  860 συνέδριο της ΔΟΕ έχοντας την ελπίδα όλοι μαζί  να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας  και να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας. 

Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Η κατανομή των ψήφων στις εκλογές ήταν: ΔΑΚΕ 170 ψήφοι, 3 έδρες για το Δ.Σ. του συλλόγου και 2 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΔΟΕ, ΑΚΕ 121 ψήφοι, 2 έδρες για το Δ.Σ. του συλλόγου και 1 αντιπρόσωπο και η «Αντί-ΡΗ΄ΣΗ» 100 ψήφοι, 2 έδρες για το Δ.Σ και 1 αντιπρόσωπο για ΔΟΕ. Γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα κινήματα, έρχονται από την ίδια τη βάση των εργαζόμενων.Μας ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο, ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης του κλάδου σε μια κατεύθυνση ταξική χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.

Γι τη συγκρότηση προεδρείου στο Δ.Σ. του συλλόγου κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Η ΔΑΚΕ, όπως και η ΑΚΕ πρότειναν την εκλογή διαπαραταξιακού προεδρείου με βάση τη δύναμη των ψήφων που πήραν οι τρεις παρατάξεις, δίχως την ανάγκη σύγκλησης και σύνθεσης των θέσεων των παρατάξεων. 

Ως «Αντί-ΡΗ΄ΣΗ» προτείναμε την ανάγκη εκλογής αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου, για τον πολύ απλό λόγο, πως η ενότητα δε χτίζεται σε αριθμητικές συγκολλήσεις, μα στη βάση διαμόρφωσης κοινών θέσεων μαχητικής λειτουργίας και δράσης του συλλόγου. Γι’ αυτό το λόγο καταθέσαμε κείμενο-πρόταση προς τις άλλες δυο παρατάξεις, ως βάση διαλόγου, σύγκλησης και σύνθεσης για την εκλογή του προεδρείου. 

Μάλιστα, αν αδυνατούσαν να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση αυτή, προτείναμε πως αναλαμβάνουμε την ευθύνη του προεδρείου, προτείνοντας ως πρόεδρο του συλλόγου την κ. Μπουρδομπούρα Γεωργία εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Αντί-ΡΗΣΗΣ». Τονίσαμε δε, εξηγώντας, πως η πρότασή μας ήταν ανοιχτή για όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή στη συγκρότηση ακόμα και διαπαραταξιακού προεδρείου όπως πρότειναν η ΔΑΚΕ και ΑΚΕ, αλλά πάντα στη βάση ενός κοινού προγραμματικού πλαισίου που προτείναμε με το κείμενό μας. Φυσικά οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν. 

Τόσο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όσο και από την έλλειψη πρόνοιας να μεταφέρουν το κείμενό μας στις παρατάξεις τους για συζήτηση καταδεικνύεται, πως όλα ήταν προαποφασισμένα!!!!Στο όνομα της ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ και μόνον, προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν, η ΔΑΚΕ τη Ν.Δ και η ΑΚΕ τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!! Έτσι αναδείχτηκαν: Πρόεδρος ΔΑΚΕ, αντιπρόεδρος ΑΚΕ, γραμματέας ΑΚΕ, ταμίας ΔΑΚΕ. Έτσι ΔΑΚΕ και ΑΚΕ σημειώσατε: ΝΑΙ στα μνημόνια και στις πολιτικές που απορρέουν από αυτά. Παραθέτουμε το κείμενο που καταθέσαμε ως πρόταση διαλόγου προς τις δύο παρατάξεις και το απέρριψαν δίχως πολλά-πολλά.        

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με πρόσχημα την κρίση χρέους, εδώ και επτά χρόνια, διαδοχικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έχουν επιβάλλει διαδοχικά μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα. Μέσω της δραμα-τοποίησης, της κατατρομοκράτησης, του φόβου και του εκφοβισμού, σκηνοθετούσαν και συνεχίζουν να σκηνοθετούν την πολιτική μας εξαπάτηση, για να μας πείσουν, πως τα μνημόνια είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος οι συνεχείς περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, καθώς και αυτές που θα ακολουθή-σουν,  πάντα στο όνομα της διευθέτησης του χρέους; Είναι μονόδρομος η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κινητικότητα, η ανασφάλεια, η ανεργία; Είναι μονόδρομος οι πλειστηριασμοί (τώρα και ηλεκρονικά!!!)  της λαϊκής περιουσίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η υποβάθμιση των κοινωνικών αγαθών; Είναι μονόδρομος η φορολεηλασία, οι αυξήσεις στις εισφορές, η μείωση του αφορολόγητου που θα επιβαρύνει σημαντικά κάθε οικογένεια της κοινωνικής πλειοψηφίας; Είναι μονόδρομος η φυγή δεκάδων χιλιάδων νέων από τη χώρα; Είναι μονόδρομος η περιστολή της δημοκρατίας και της επιβολής, ακόμη και προψηφισμένων!!!! μέτρων κατ’ επιταγή των δανειστών;

Εμείς λέμε ΟΧΙ!!! Στη θέση των μονόδρομων, της απογοήτευσης, του δε γίνεται τίποτα και της παραίτησης, απαντάμε με την αναγκαιότητα ανάπτυξης αγώνων, γιατί δίχως αυτούς σίγουρα  είμαστε χαμένοι.

Γι’ αυτό: Θέλουμε ένα σωματείο διεκδικητικό, παρεμβατικό, αγωνιστικό σε διασύνδεση με τους εκπαιδευ-τικούς και τις σχολικές μονάδες καθώς και με όλη  την κοινωνία. Που να  δρα ως ελεύθερη, ανεξάρτητη, ταξική συλλογικότητα. Να ενισχύει και  να ενθαρρύνει  τη συμμετοχή και τη συσπείρωση  των μελών του και να μη φοβάται την οργάνωση από τα κάτω.

Γι’ αυτό:Όχι μόνο καταδικάζουμε, αλλά παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των δυνάμεων που τις επιβάλλουν.

Γι’ αυτό, δεν μπορεί να περνούν εξ απαλών ονύχων εκφυλιστικά φαινόμενα μέσα στο ίδιο το Δ.Σ. του συλλόγου, όπως αυτά της απουσίας και της απεργοσπασίας σε κρίσιμους κοινωνικούς αγώνες.

Γι’ αυτό παλεύουμε για:

Μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ! Και μέχρι τότε, πλήρη εργασιακά δικαιώματα αδειών, ασφάλισης, υγείας -περίθαλψης  και συνδικαλιστικά στους αναπληρωτές, ίδια με εκείνα των μόνιμων συναδέλφων. Να δοθούν οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στην Π.Ε. Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο χωρίς φραγμούς κι αποκλεισμούς, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με δεκατετράχρονο σχεδιασμό της βασικής εκπαίδευσης. Κανένα παιδί 4-6 ετών έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο και κανένα 0-4 ετών έξω από παιδικό σταθμό, εφόσον επιθυμούν οι γονείς του. Αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και της αντισταθμιστικής  εκπ/σης. Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης για κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές και ανάγκες των σχολείων. Δημοκρατικό σχολείο με όλη την εξουσία στους συλλόγους διδασκόντων, ξήλωμα όλου του μηχανισμού των αξιολογητών. Όχι στην αξιολόγηση κάθε είδους και  κάθε μορφής. Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, νέα και σύγχρονα, που θα προάγουν την κριτική σκέψη, την ολόπλευρη γνώση και την κοινωνική χειραφέτηση. Ετήσια, περιοδική  επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκονα –επαναλειτουργία των διδασκαλείων. Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους…Την επανάκτηση του κοινωνικού πλούτου και την στήριξη όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Γι’ αυτό σε κρίσιμους κοινωνικούς αγώνες (όπως τώρα με την αξιολόγηση) τα μέλη του  Δ.Σ. του συλλόγου επισκέπτονται τα σχολεία και τους συναδέλφους για τη δημιουργία προϋποθέσεων συμμετοχής τους σ’ αυτούς. 

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να παλεύουμε για την εξωστρέφεια του συλλόγου προς τους συναδέλφους και την κοινωνία με δράσεις, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, κ.λ.π. και σε συντονισμό  με άλλα σωματεία,συλλόγους και συλλογικότητες, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων..»

Μπουρδομπούρα Γεωργία, Βόλτσης Σωκράτης, μέλη στο Δ.Σ. του συλλόγου εκλεγμένοι  με   την «Αντί-ΡΗ΄ΣΗ»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.