Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανάβαση στην κορυφή του Πινόβου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας



Μετά από πολλά χρόνια, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia επανέρχεται στην ψηλότερη κορυφή του αγαπημένου βουνού της περιοχής. 

Η Κυριακή 18 Ιουνίου, κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο θα είναι αρκετά μεγάλη για να μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε την μακρινή κορυφή του Πινόβου, την Κορφούλα. Με ανάβαση που διαρκεί περί τις 6 ώρες και ανάλογο χρόνο για ξεκούραση και επιστροφή, η διαδρομή θεωρείται δύσκολη και επίπονη και απαιτεί πρακτικά μια ολόκληρη μέρα.
Θα υπάρχουν δύο ομάδες.
Α Ομάδα: Αετοχώρι - Βίσογκραντ 2150 - Κορφούλα 2154
Β Ομάδα: Αετοχώρι - Κοιλάδα των Βράχων - Βίσογκραντ 2150 (προαιρετικά)

Ώρες συνολικής πορείας: 
Α Ομάδα: ~11
Β Ομάδα: ~5,5 Κοιλάδα - 7,5 Βίσογκραντ

Βαθμός δυσκολίας:
Α Ομάδα: Δύσκολη
Β Ομάδα: Μέτρια

Εξοπλισμός: ορειβατικά υποδήματα, μπατόν, σακίδιο, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, νερό, σνακ

Νερό υπάρχει στην Κοιλάδα των Βράχων, 2,5 ώρες από το Αετοχώρι. Σε μια ζεστή μέρα χρειάζεται τουλάχιστον μισό λίτρο για κάθε ώρα πορείας.

Η πορεία ξεκινάει από το Αετοχώρι και αφού κινείται για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή βλάστηση από πουρνάρια και χαμόδεντρα μπαίνει στο δάσος οξιάς του Πινόβου. Εκεί είμαστε προστατευμένοι από τον ήλιο ώσπου να βγούμε στην αλπική ζώνη στις 2,5 ώρες πορείας. Από εκεί και πέρα το Βίσογκραντ απέχει περί τη μία ώρα και η Κορφούλα άλλες 2 πάνω στην κορυφογραμμή.

Αν η Κορφούλα είναι ιδιαίτερα επίπονη και απαιτητική, η διαδρομή της Β ομάδας ως την Κοιλάδα των Βράχων είναι μια όμορφη δασική βόλτα με σταθερές ήπιες κλίσεις μέσα στο πανέμορφο δάσος του Πινόβου με θαυμάσια σημεία θέας, άφθονα τρεχούμενα νερά και εντυπωσιακές εναλλαγές βλάστησης.

Συντονιστής: Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.