VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημέρωση για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

του Πέτρου Πριβαρτιτσάνη
Εκπαιδευτικού, Προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας

   Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ 1ης και 4ης Ιουλίου, το 18ο συνδικαλιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο. Την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας (Έδεσσα, Αλμωπία, Σκύδρα) εκπροσώπησαν στο συνέδριο 4 εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι: Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και Ανδρέας Όρλης από την παράταξη της ΔΑΚΕ, Δέσποινα Σεμερτζίδου και Δημήτρης Κλείτσας από την παράταξη της ΑΣΚΚ.
   Προσωπικά, συμμετείχα στο Συνέδριο με σκοπό να μεταφέρω θέσεις συναδέλφων και ζητήματα που πηγάζουν από την καθημερινότητα του σχολείου. Επίσης, φιλοδοξία μου ήταν να βοηθήσω στη διαμόρφωση ενός πλαισίου με το οποίο η Ομοσπονδία μας θα πορευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.
   Δυστυχώς, αυτό που έζησα στο Συνέδριο μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί. Ήταν μια διαδικασία παρωδία, ίδια και απαράλλαχτη με άλλα προηγούμενα συνέδρια ή συνελεύσεις προέδρων. Ατελείωτοι μονόλογοι με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όπου ο καθένας έβγαζε τα ψυχοκοινωνικά συμπλέγματά του. Θεωρίες υψηλής διανόησης χωρίς πολλές φορές επαφή με την πραγματικότητα. Ομιλίες με έντονα πολιτικά στοιχεία, σε βαθμό που η όλη διαδικασία να θυμίζει Βουλή και όχι συνδικαλιστικό συνέδριο εκπαιδευτικών.

   Το χειρότερο ήταν ότι πολλοί ομιλητές, κυρίως των αριστερών παρατάξεων, ποτέ δε σεβόντουσαν το ακροατήριο και το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους, μιλώντας διπλάσιο χρόνο, παρά τη δυσφορία του κοινού. Άλλοι πάλι πεταγόντουσαν συνέχεια και διέκοπταν άλλους ομιλητές, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτες για εκπαιδευτικούς εκφράσεις, ή ανέβαιναν στο βήμα αυθαίρετα και ξαναμιλούσαν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να εκνευρίζεται το ακροατήριο και να μη μείνει χρόνος για να εκφραστούν όλοι οι Αντιπρόσωποι, μεταξύ αυτών και εγώ. Δυστυχώς, οι ακροαριστερές παρατάξεις που εκπροσωπούνταν στο συνέδριο με ελάχιστους Αντιπροσώπους, λειτουργώντας καταχρηστικά και αντιδημοκρατικά (με το έτσι θέλω δηλαδή), οικειοποιήθηκαν το συνεδριακό χρόνο εις βάρος άλλων παρατάξεων, οι οποίες είχαν εκλεγμένους περισσότερους Αντιπροσώπους.
   Αποκορύφωμα της άσχημης πορείας της διαδικασίας ήταν η τελευταία συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε το πρωί και τελείωσε το άλλο πρωί στις 7:20!!! Και αφού είχε επέμβει δύο φορές η «φρουρά» του ξενοδοχείου για να κλείσει τα μικρόφωνα, καθώς οι κραυγές και τα συνθήματα ακούγονταν μέχρι τον 6ο όροφο και ενοχλούσαν τους ενοίκους του ξενοδοχείου.
   Η ουσία είναι ότι επί τέσσερεις μέρες μάλωναν οι παρατάξεις για πολιτικούς λόγους και όχι τόσο για εκπαιδευτικά θέματα, και τα όποια αποτελέσματα που προέκυψαν από το συνέδριο ήταν φτωχά.
   Το Sυνέδριο έκλεισε με ψηφοφορία για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά την οποία προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 388, έγκυρα: 387, άκυρο: 1
Έλαβαν:
ΔΑΚΕ: 119, 3 έδρες.
ΣΥΝΕΚ: 87, 3 έδρες.
Παρεμβάσεις 64, 2 έδρες
ΠΑΜΕ 55, 2 έδρες
ΠΕΚ 36, 1 έδρα

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…