Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάνε από Σεπτέμβριο οι επιστροφές ΕΦΚ πετρελαίου, ενώ τρέχουν οι υποχρεώσεις των αγροτών


Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στους αγρότες για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου. Παραμένουν ακόμη απλήρωτοι πολλοί δικαιούχοι για το 2013 και 2014, ενώ για τους δικαιούχους του 2015 (που τους είχαν υποσχεθεί τα χρήματα από τον περασμένο Φεβρουάριο), σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται οι πληρωμές να πηγαίνουν για μετά τον Σεπτέμβριο. 

Βέβαια οι αγρότες θα κληθούν μέχρι τέλος Ιουλίου να πληρώσουν την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος και σύντομα θα έρθει και το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ. Και βέβαια έχουν κάθε μήνα την πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΦΚΑ. 

Το ερώτημα που όλοι κάνουν είναι ότι αν καθυστερούσαν τόσα χρόνια οι αγρότες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος θα υπήρχαν προσαυξήσεις, τώρα που καθυστερεί το κράτος να πληρώσει τις υποχρεώσεις του καμιά προσαύξηση δεν δίνει. Πάντως όλα δείχνουν ότι οι καθυστερήσεις πληρωμής του ΕΦΚ οφείλονται στο ότι δεν μπόρεσε να «περπατήσει» η διασταύρωση στοιχείων (οφειλές και επιστροφές) που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. 

Αν και η εκκαθάριση του 2015 έχει ολοκληρωθεί και ήταν να πληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, αυτό δεν συνέβη, καθώς υπάρχει ένα πρόβλημα με το σύστημα. Αυτό φάνηκε και στις προηγούμενες εκκαθαρίσεις του 2013 και του 2014, στις οποίες κάποιοι δικαιούχοι, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν οφειλές, δεν κατάφεραν τελικά να εισπράξουν την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με προβλήματα στις πλατφόρμες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και ΔΗΛΕΔ (Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) του υπουργείου Οικονομικών.
agrotypos.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Δεν πειραζει ας το καταλαβουμαι οι αγροτες με ποιους εχουμε να κανουμε.Οταν ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ τα καθιστερουσε 3 μερες πρωτοι εμεις οι ΝΔ ξεσικονομασταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.