Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε 13 χρόνια δεν θα κάνουμε πια σεξ!


Το 2030, σύμφωνα με την επιστήμη, δεν θα κάνουμε πια έρωτα! Ο David Spiegelhalter, στατικολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ διενήργησε μια μελέτη επάνω στις ερωτικές σχέσεις ζευγαριών ηλικίας 16 έως 64 ετών. 

Σύμφωνα με τον Spiegelhalter, τα στοιχεία που προέκυψαν είναι αποκαλυπτικά. "Τα ζευγάρια είχαν κατά μέσο όρο πέντε σεξουαλικές επαφές το μήνα στη δεκαετία του 1990, μετά στη δεκαετία του 2000 μειώθηκαν στις τέσσερις και στο 2010 στις τρεις". Σύμφωνα με τον ειδικό, με αυτό το ρυθμό στη δεκαετία του 2030 τα ζευγάρια θα έχουν πάψει να κάνουν έρωτα. 

Η αιτία; Η υπερβολική ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα. Η συνεχής χρήση των smartphones και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία των ζευγαριών και αυτό δεν είναι παρά η αρχή. "Πριν από μερικές δεκαετίες η τηλεόραση ήταν ο μόνος περισπασμός στην κρεβατοκάμαρα, και σημειωτέον δεν είχαν όλα τα ζευγάρια συσκευή σε αυτό το δωμάτιο, ενώ σήμερα τα έξυπνα τηλέφωνα και τα tablets μας συνοδεύουν παντού και νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι με όσα γίνονται στον κόσμο και με την καθημερινότητα των φίλων μας”. Η τόσο μεγάλη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό που σκοτώνει την ερωτική επιθυμία, σύμφωνα με τον καθηγητή. 

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης πως το πρόβλημα δεν οφείλεται αποκλειστικά στα tablet και τα smartphones. Η "μανία” με τις τηλεοπτικές σειρές και ο εθισμός που προκαλεί η προβολή τους και η συνεχής ενασχόληση των μέσων με αυτές, υποκαθιστούν την ερωτική διάθεση και μειώνουν το χρόνο που περνά ένα ζευγάρι στο κρεβάτι με όλες τις αναμενόμενες συνέπειες στην ερωτική του ζωή.

Η λύση είναι αυτονόητη: Αφήνουμε έξω από την κρεβατοκάμαρα -και όσο είναι εφικτό από την καθημερινότητα στο σπίτι μας- τα κινητά τηλέφωνα και τις έξυπνες συσκευές και κλείνουμε όσο συχνότερα μπορούμε την τηλεόραση! 
capital.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.