Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε 3 εβδομάδες στον ΕΛΓΑ οι γνωμοδοτήσεις της επιτροπής για τις αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς


Εντός τριών εβδομάδων θα ολοκληρώσει τις γνωμοδοτήσεις της η Επιστημονική Επιτροπή, που σύστησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διερευνήσει τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων στο τέλος Ιουλίου στην παραγωγή επιτραπέζιων ροδάκινων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας και να αποφανθεί για τα ακριβή αίτια της καρπόπτωσης.

«Με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα προχωρήσουμε. Η Επιτροπή σε τρεις εβδομάδες θα μας έχει τεκμηριώσει την άποψή της και από εκεί και πέρα, η οποιαδήποτε άποψή της θα πάει στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ και εκεί θα αποφασίσουν για κάτι το οποίο είναι δύσκολο αυτή την ώρα να έχουν ως απόφαση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Επειδή υπήρξαν διαφοροποιήσεις, όσον αφορά την προσέγγιση των συγκεκριμένων επιπτώσεων από τη βροχόπτωση, συστήσαμε μία ομάδα εργασίας, η οποία αποτελείται όχι μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες ή εκπροσώπους του χώρου, αλλά κυρίως επιστήμονες, καθηγητές από τα Πανεπιστήμια που έχουν σχέση με τον αγροτικό χώρο, ούτως ώστε και η γνωμοδότησή τους να είναι τεκμηριωμένη, λόγω της τεχνοκρατικής τους προσέγγισης αλλά και εκεί να μη χωράει οποιαδήποτε αμφισβήτηση» εξήγησε.

«Αν ο ασφαλιστικός κίνδυνος καλύπτεται, θα παρέμβει ο ΕΛΓΑ και θα δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις, ενώ παράλληλα θα κάνουμε και όλες τις υπόλοιπες εργασίες που έχουμε συμφωνήσει για να υπερασπίσουμε το εισόδημα των παραγωγών» τόνισε ο υπουργός. 
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.